Парламентарно представените партии подписаха протокола при президента Румен Радев, с

...
Парламентарно представените партии подписаха протокола при президента Румен Радев, с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Съглашение! Представяте ли си Манолова да е говорител на Има такъв народ

Парламентарно показаните партии подписаха протокола при президента Румен Радев, с което се съгласиха с предлагането Камелия Нейкова да оглави ЦИК.

След консултациите и подписването Десислава Атанасова от ГЕРБ разяснява, че е усетила, че има споразумение по отношение на тази кандидатура. Надявам се, че отговорността ще бъде споделена, по този начин както изисква Изборния кодекс, изясни тя. Атанасова обаче акцентира, че са хубави апелите за почтени избори, само че е безапелационна, че Изборният кодекс не ги подсигурява и изиска Конституционния съд да се произнесе. " Представяте ли си Мая Манолова да е представител на " ИТН ", попита риторично тя. Атанасова не даде персонална оценка за кандидатурата на Камелия Нейкова, само че разясни, че е взела участие в изработването на текстовете на законите и има политически опит. ГЕРБ не е саботирала, единственият, който е саботирал избори, е Мая Манолова, разяснява още Десислава Атанасова и напомни обстановката в Костинброд.

Христо Иванов от " Демократична България " уточни, че не е имало прелиминарен консенсус. ГЕРБ не престават с тактиката си да неодобряват всеки вероятен развой, а " Бойко Борисов трансформира изборите в пленник на личното си оцеляване ", счита Иванов. Той дефинира кандидатурата на Камелия Нейков за ръководител на ЦИК като подобаваща и изясни, че неговата партия я е подкрепила. По думите му, " е проведена кръчмарска кавга и попита по кое време прокуратурата ще обясни коя е личността на Мата Хари, което е въпрос кой е очевидецът от спалнята на премиера за суми, които нямат явен генезис ".

Иван Иванов от Българска социалистическа партия разяснява, че поддържат кандидатурата на Камелия Нейкова, само че изиска почтени избори, защото е уверен, че ГЕРБ ще ги компрометират.

Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън " разяснява, че Камелия Нейкова не е тяхно предложение, а се е случило като " подканяне ". Той показа, че не е имало диалози с него Мая Манолова да повдигне кандидатурата, а " ИТН " да я предложи за утвърждение. Той уточни и че кандидатурата на Красимир Ципов не дава отговор на условията - не му доближават три месеца стаж.

Мая Манолова, която предложи кандидатурата на Камелия Нейкова, не разяснява на излизане от президентството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР