Парламентарни избори в Словакия ще се проведат на 30 септември

...
Парламентарни избори в Словакия ще се проведат на 30 септември
Коментари Харесай

Социологическо проучване: Проруската партия води в изборната надпревара в Словакия


Парламентарни избори в Словакия ще се проведат на 30 септември

Проруската партия " Smer " , която се опълчва на разширението на блока НАТО и ултралибералните полезности, води в изборната конкуренция в Словакия съгласно социологическата организация АКО, оповестява РИА Новости.

Фаворитът съгласно изследването на организация е Социалдемократическата партия " Smer " с рейтинг от 19,4%. Неин водач е някогашният министър председател на страната Роберт Фицо. Той е срещу доставките на оръжия за Украйна и влизането й в Северноатлантическия алианс.

На второ място към този момент е партията на сегашния президент Зузана Чапутова, " Прогресивна Словакия " , която остава лоялна към позицията на Киев, с 18,2% от гласоподавателите.

Друга проевропейски насочена партия " Глас " по прогнози набира 15,1%. Тя се оглавява от някогашния министър председател Петер Пелегрини, който е някогашен съдружник на Роберт Фицо.

Доцентът на Руския държавен филантропичен университет, експертът по Словакия Вадим Трухачов в коментар за РИА Новости сподели, че даже и да завоюва " Smer ", отново няма да получи болшинство в Народното събрание. Според него „ Голос " няма да сътрудничи.

„ Европейският съюз не се нуждае от държавно управление, което е две трети от съветски поддръжници. „ Голос " ще се споразумее с либералите и консерваторите ", счита той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР