Парламентарната практика от години е да се минава искането за

...
Парламентарната практика от години е да се минава искането за
Коментари Харесай

Никола Минчев: Винаги е имало комисия, която разглежда мотивите за исканите депутатски имунитети

" Парламентарната процедура от години е да се минава настояването за снемане на имунитета на народен представител да минава през комисия, която да проверява претекстовете. Въпросът, който преглежда комисията, е да реши до какъв брой се касае за политически претенции или има и правни претекстове ".Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев във връзка основаната през днешния ден в Народното събрание комисия за разглеждане на имунитетите на депутати от 49-ото Народно заседание в „ Интервюто в Новините на NOVA ”.

По думите му няма значение дали настояването за събаряне на имунитета е за водача на ГЕРБ Бойко Борисов или на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков. „ Искаме имунитетите ”, сподели Минчев и разясни, че би трябвало да е ясно за какво. Комисията няма инструментариума да „ изпере ” някого, за един месец всеки ще може да следи защо са настояванията за събаряне на имунитета, изясни той.

„ Не сме тръгвали с концепцията да бъде отстранена фигурата на основния прокурор ”, съобщи Минчев. „ Това е промяна, която изисква Велико национално заседание. Най-важното за фигурата на основния прокурор е да й отнемем главните пълномощия – надзора за правда, който той реализира, може би и кадрови пълномощия, с които съумява да упражнява огромно въздействие във Висш съдебен съвет ”, добави Никола Минчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР