Парламентарната комисия за борба с корупцията изслушва двамата кандидати за

...
Парламентарната комисия за борба с корупцията изслушва двамата кандидати за
Коментари Харесай

Комисията за борба с корупцията изслушва кандидатите за председател на новата антикорупционна комисия



Парламентарната комисия за битка с корупцията изслушва двамата претенденти за ръководител на новата антикорупционна комисия. Това са Пламен Георгиев, номиниран от ГЕРБ и Обединените патриоти и Николай Николов, повдигнат от Българска социалистическа партия. В концепциите си двамата претенденти означиха, че ще се борят за предварителна защита на корупцията и за отдалеченост от политическите сили.

Пламен Георгиев акцентира при представянето си:

" Аз мисля, че в своята кариера съм се водил постоянно от правилото на самостоятелност и бистрота в това, което върша. За всяко едно мое деяние аз мога да обясня коя е законовата наредба, която стои зад него, и за какво съм го направил. Защото в случай че спазваш закона, оттова нататък няма защо да се притесняваш ".

Николай Николов също уточни, че ще е самостоятелен в работата си, в случай че бъде определен:

" Аз подсигурявам самостоятелност в своите дейности, подсигурявам обективност. Аз считам, че досегашната ми процедура, досегашната ми работа и в двата органа - и в Комисията за определяне на имущество, добито от незаконна активност, и в Комисията за спор на ползи, във втората изключително след един много комплициран интервал, е задоволително доказателство за това, че независимостта в моите дейности ще бъде водещото начало ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР