Парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси прие проекторешение в

...
Парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси прие проекторешение в
Коментари Харесай

Правната комисия прие в парламента да се влиза със зелен сертификат

Парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси одобри проекторешение в постройката на Народното събрание да се влиза със зелен документ.

Текстът планува при изключителна епидемиологична конюнктура достъпът до постройките на Народното събрание да бъде след показване на годен документ за цялостен курс на имунизация против Covid или на уверение за преболедуване, уверение за съществуване на антитела или негативен тест.

Разходите за антигенните проби за сътрудниците на народните представители, сътрудниците на парламентарните групи, чиновниците на администрацията на Народно събрание и представителите на медиите да се покриват от бюджета на Народното събрание, е планувано в проекторешението. Идеята е депутатите сами да си заплащат тестванията.

Комисията одобри решението с 11 гласа " за ", трима - " срещу ", и без въздържали се. То бе препоръчано от депутати от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ".

Още при започване на съвещанието от ГЕРБ, " ИТН " и " Възраждане " възразиха против това точката да се преглежда на свиканото изключително съвещание, а ГЕРБ даже си потеглиха.

Преди ден парламентарната комисия по опазване на здравето също утвърди текста. Това обаче също провокира напрежение. " Възраждане " и " ИТН " желаеха вчерашното съвещание на здравната комисия да бъде оповестено за недействително, тъй като членове на комисията от техните обединения не били осведомени за съвещанието. По-късно ръководителят на комисията по опазване на здравето Антон Тонев от " Продължаваме промяната " разгласи, че решението е било постоянно и няма да бъде анулирано.

За да влезе в действие проекторешението за зеления документ, текстът би трябвало да бъде утвърден и в пленарната зала. Очаква се обаче предлагането да провокира нови разногласия и да бъдат направени оферти за промени в него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР