Парламентарната комисия по културата и медиите ще проведе извънредно заседание,

...
Парламентарната комисия по културата и медиите ще проведе извънредно заседание,
Коментари Харесай

Комисия по културата и медиите в НС заседава извънредно по исканията на музикалните състави на БНР



Парламентарната комисия по културата и медиите ще организира изключително съвещание, на което ще бъде разискван казусът с ниските заплати на създателите от музикалните сформира на Българското национално радио.

Заседанието се привиква по самодейност на ръководителя на комисията Вежди Рашидов.

За присъединяване е поканено и управлението на БНР.

Творците от музикалните сформира на БНР стачкуваха три следващи дни с искане бюджетът н публичната медия  за съставите да се усили, с цел да може възнагражденията им да се покачат с 50%.

Музикантите се срещнаха с генералния шеф на БНР Александър Велев и показаха пред него упованията си от съвещанието на медийната комисия.

„ Музикантите са с очакване, че те ще получат обещания и гаранции, че ще има нарастване на заплатите, че ще има резултат и той ще бъде с съответни числа, които ще бъдат поети като ангажимент. Нашите музиканти са най-ниско платените в страната. Нашият екип завари един дисбаланс в заплатите. Със лични средства няма по какъв начин да покрием този дисбаланс. Надявам се по някакъв метод да се откри решение за по-добро възнаграждение. Държа да кажа, че пред мен те обявиха, че ще продължат митинга, до момента в който получат действително нарастване “, сподели генералният шеф на БНР Александър Велев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР