Парламентарната комисия не е съдебен орган, но е важно да

...
Парламентарната комисия не е съдебен орган, но е важно да
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Надявам се да се установи връзката между политици и хора в съдебната система

„ Парламентарната комисия не е правосъден орган, само че е значимо да се осветлят някои процеси. Надявам се да се откри връзката сред политици и хора в правосъдната система “. Това сподели в предаването „ Кой приказва “ по Дарик някогашният ръководител на Съюза на съдиите в България (ССБ) Нели Куцкова.

Коментарът ѝ бе във връзка особено основаната парламентарна комисия, която да изследва всички обстоятелства и условия към проблема с убития дилър на въздействие Мартин Божанов-Нотариуса.

Според Куцкова е от изключително значение и обществото, и публицистите да са нащрек. Тя напомни, че занапред следва да се избират Висш прокурорски и Висш правосъден съвет и акцентира, че е доста значимо от какви хора ще се запълни съставът им.

Нели Куцкова разяснява и апела на депутата от Политическа партия Никола Минчев и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов да се отдръпна, до момента в който тече инспекцията по проблема с „ Нотариуса “ и сходния – така наречен „ Осемте джуджета “.

„ Не знам дали е редно политици да приканват да се отдръпна и.ф. основният поркурор, само че поради огромното публично подозрение, той би трябвало да го направи. Считам, че е редно да се води. Толкова доста неща излязоха против него. Дай Боже, да не са правилни, само че, в случай че човек е с чиста съвест и е спокоен, че нищо няма да излезе, би следвало да се отдръпна “, сподели Куцкова. И добави, че от дейностите на Сарафов ще се разбере „ дали ще се разграничи или ще се самоуличи “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР