Парламентарната икономическа комисия прие на първо четене Законопроекта за изменение

...
Парламентарната икономическа комисия прие на първо четене Законопроекта за изменение
Коментари Харесай

Икономическата комисия прие на първо четене промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси

Парламентарната икономическа комисия одобри на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, импортиран от Министерски съвет на 13 април. Промените в закона показа заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова. 

Държавно дружество " Държавна петролна компания " се закрива, се показва в наредба на проектозакона. Предлага се в период от седем дни от влизането в действие на закона министърът на стопанската система и промишлеността да открие процедура по разпродажба на Компанията, да освободи членовете на Управителния съвет и да назначи ликвидатор. Щонова заяви, че средствата по ликвидацията са планувани в бюджета на Министерството за 2022 година и са в размер на 70 000 лв., като се чака за към два месеца процесът да завърши, съставът на предприятието е понижен до най-малко. 

Проектозаконът планува производствата по издаване на лицензи за ръководство на данъчни хранилища на Държавното дружество " Държавна петролна компания ", които са почнали до влизането в действие на този закон, да се приключват с решение на шефа на Агенция " Митници ", което не предстои на обжалване. Държавната организация " Държавен запас и военновременни ресурси " продължава да реализира активността си като лицензиран складодържател според издадените и връчени лицензи за ръководство на данъчни хранилища, плануват още разпореждания от проектозакона на Министерски съвет, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР