Парламентарната група на Възраждане предлага проект на решение за тестване

...
Парламентарната група на Възраждане предлага проект на решение за тестване
Коментари Харесай

Възраждане иска депутатите да се тестват за алкохол и наркотици

Парламентарната група на " Възраждане " предлага план на решение за тестване на народните представители за приложимост на наркотични субстанции и алкохол, разгласи на брифинг в Народното събрание Цончо Ганев, народен представител от парламентарната група на партията и заместник-председател на Народното събрание.

" Входирахме предложение - сряда, четвъртък и петък, когато има съвещание на Народното събрание, да имаме сигурност, че всеки влиза изтрезнял и без въздействие на опиати ", сподели той. Според Ганев щом такива проби има за шофиране, би трябвало да важи и за хората, които пишат законите. Идеята е всеки народен представител персонално да заплаща за тестванията.

Според Елена Гунчева, в случай че пробата на някой народен представител се окаже позитивен, отговорността за последващите дейности ще бъде на съответната парламентарна група. От " Възраждане " считат, че всеки народен представител би трябвало да е съответен и да не си разрешава обидни квалификации.

Искането на партията идва след размяната на реплики в четвъртък с депутата Христо Петров от " Продължаваме промяната " по отношение на митинга против зеления документ.  “Шепа нещастни фашисти ", така депутатът от “Продължаваме смяната ” Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, назова народните представители от  “Възраждане ”. 

”Имам един въпрос. В тази зала има доста положителни експерти, професори по медицина, финансисти, доста положителни адвокати. Ако аз на следващия ден реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са дали своят вот за мен, и им кажа “елате да влезете нелегално в Народното събрание, елате да поблъскате служители на реда, ще ви платя рейсовете, може да ви дам и по 40 лева ”, не е ли вярно господин основния прокурор да изиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в пандиза. И въпросът ми е елементарен - дали в закона написа, че той важи единствено за мен или за шепа нещастни фашисти ”, пита той от парламентарната естрада.

Поводът за изявлението му бе коментар на зам.-шефа на “Възраждане ” Цончо Ганев, който прикани ръководещите да не обяиняват тях за случилото се през вчерашния ден, а да поемат отговорност и да отстранен зеления документ.

По тематиката за COVID-19 Цончо Ганев съобщи, че министър председателят Кирил Петков не е извършил обещанието си да се срещне с протестиращи и да чуе другата позиция за пандемията.

Лидерът на " Възраждане " - Костадин Костадинов, разяснява в собствен пост във Facebook, че покана за среща към момента няма. През обществената мрежа той запита дали задължението остава.

Ето какво написа Костадин Костадинов:

" След вчерашните наркомански пристрастености в Народното събрание е време да се върнем към сериозния диалог. 

В сряда министър-председателят Петков съобщи, че през днешния ден, когато му изтече карантината, ще предложения протестиращите на диалог.

Аз имам вяра на Кирил Петков, само че тъй като към този момент е обяд, а покана към момента няма, желая да знам дали уговорката остава.

Не че има къде да вървя, както е добре известно, аз съм под домакински арест. Но въпреки всичко нашите представители в София би трябвало да знаят ще има ли среща или не.

Усещането за ГЕРБ на власт продължава да е все по този начин натрапчиво. Борисов правеше същите номера. Само дето полицията към този момент не ни бие и обгазява ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР