Парламентарната група на Продължаваме промяната за втори пореден ден бойкотира

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната за втори пореден ден бойкотира
Коментари Харесай

ПП отново бойкотира оръжията за Украйна с процедурни хватки

Парламентарната група на " Продължаваме промяната " за втори следващ ден бойкотира военната помощ за Украйна с процедурни хватки. Проекторешенията за изпращане на оръжия даже не влязоха в дневния ред. Причината - липса на отчет от външна комисия, разяснява offnews.bg.

В началото на пленарния ден Христо Иванов изиска гласуваното през вчерашния ден проекторешение на Политическа партия да бъде включено в дневния ред, а Даниел Митов от ГЕРБ-СДС настоя и трите оферти да бъдат прегледани в зала. Атанас Михнев от Политическа партия, който е и един от вносителите на новопоявилото се през вчерашния ден проекторешение, пък съобщи, че липсва отчет и респективно настояването им не може да бъде гласувано през днешния ден. Тази теза поддържа и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, който заяви, че точката няма да се включва преди външна комисия да излезе с отчет.

Това предстоящо даде и мотив на опозицията да заприказва за двоен критерий.

" Демонстрация на съблюдаване на буквата на правилника " - по този начин председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разяснява изявлението на Минчев.

Тя съобщи, че правилникът се ползва по друг метод за разнообразни оферти и напомни гласуваното през вчерашния ден проекторешение за АПИ, което освен че влезе в дневния ред, само че беше и признато, макар че липсваха отчети на две от трите комисии, на които е разпределено.

След това Христо Иванов съобщи, че групата на Демократична България ще поддържа единствено проекторешение, в което категорично се показва изпращането на военна помощ.

" Ние отхвърляме да сме част от политика, която смалява България, която ни прави малодушна. "

Иванов заяви, че след празниците Демократична България ще изиска ексклузивен съдружен съвет, на който да бъде разисквана военната помощ за Украйна.

В типичния си жанр водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че въпросът за военната помощ се повдигал, тъй като българското държавно управление се огъвало пред непознат външен министър, визирайки Дмитро Кулеба. Костадинов заяви, че парламентарната му група ще поддържа предлагането на Демократична България, в случай че депутатите на Христо Иванов персонално занесат оръжията в Украйна и се включат като доброволци.

След 30-минутен спор отчет на комисията по този начин и не се появи, а депутатите продължиха с планувания си дневен ред. На този декор след два часа ръководителят на Народно събрание Никола Минчев ще открие изложбата " СТОП на войната в Украйна ", на която ще участва и Дмитро Кулеба.

И по този начин, през днешния ден единствената стъпка, която ще предприеме българският парламент за прекъсването на войната в Украйна, е да открива изложения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР