Парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична България внесе в

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична България внесе в
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесе кандидатурата на Станимир Михайлов за управител на НЗОК

Парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България ” внесе в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Станимир Михайлов за шеф на  Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Първата процедура се провали

Михайлов е определен след вътрешно оценяване на 7 претендента при 10 ясни критерия, написа на формалния уебсайт на обединението.

В претекстовете се акцентира, че Михайлов има нужните качества да бъде сполучлив шеф на НЗОК, както и да работи в полза на здравноосигурените жители на България, и да способства за публичното доверие към здравната каса.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС отдръпна кандидатурата, а този на Българска социалистическа партия беше отритнат

Сред един от главните критерии, за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето, написа още в известието. 

Станимир Боянов Михайлов е приключил висше обучение с просветителна степен „ Магистър ” и с приета подготовка „ Икономист ”. Има над 15 години стаж в банковата система. От 2002 до 2005 година е началник на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия.

Кандидатът на " Възраждане " беше изтеглен без пояснение

Михайлов има опит и в областта на здравното обезпечаване. От февруари 2022 е ръководител на СД на МБАЛ Лозенец ЕАД, като самостоятелен член и до сегашния миг. Работи интензивно за развиване на активността на болничното заведение, възстановяване на финансовото ѝ положение и привличането на висши медицински фрагменти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР