Парламентарната група на ГЕРБ застана плътно зад председателя на Народното

...
Парламентарната група на ГЕРБ застана плътно зад председателя на Народното
Коментари Харесай

ГЕРБ брани Караянчева, пусна откос срещу Нинова

Парламентарната група на ГЕРБ застана компактно зад ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. От името на групата нейният началник Даниела Дариткова прочете декларация против Българска социалистическа партия, в която назова претекстовете за поисканата й оставка несъстоятелни.

" Това не са причини. Това по-скоро още веднъж е опит да се отклони вниманието на българските жители и да се отнеме парламентарно време. Употребата на Народното събрание за теснопартийни ползи не е инвестиция с дълготраен дял ", безапелационна беше шефката на депутатите от ГЕРБ. " С какво право желаете оставката на ръководителя на Народно събрание ", обърна се тя към групата на Корнелия Нинова социалистите и напомни, че алените депутати са отсъствали от съвещанията на Народното събрание 3 месеца.

" Единственото, което ви интересува сега, е да вземете властта ", упрекна Дариткова Българска социалистическа партия. " Демократичният метод да се оцени мнението на народа е да се проведат постоянни парламентарни избори. Всяко друго изявление на мнение от страна на българските жители е по-скоро рекламация без да има действителни учредения, добави още председателката на групата на ГЕРБ.

" Какъв престиж да има Народното събрание, откакто 3 месеца бяхте в конспиративност и отсъствахте от съвещанията на Народното събрание. Опозицията счита, че е ненужна за парламентарната активност. В момента не участвате в съвещанията на председателския съвет, криете се заран по ъглите и се регистрирате, единствено с цел да можете да прочетете някоя декларация и да си осигурите надницата за деня ", нападна Дариткова.

" Това е показателен знак против демокрацията. Чувала съм изявлението, че демокрацията доста ви е лишила, очевидно за тези 30 година не сте разбрали, че демокрацията изисква с изключение на ръководещи, да има градивна алтерантивна съпротива, която освен да участва физически ", заключи депутатката от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР