Парламентарната група на ГЕРБ внесе в Народното събрание проект на

...
Парламентарната група на ГЕРБ внесе в Народното събрание проект на
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе предложението за нови два блока в АЕЦ Козлодуй

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в Народното събрание план на решение, с което депутатите да възложат на Министерския съвет мандат за осъществяване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати по отношение на подписване на междуправителствено съглашение за построяването на нови две нуклеарни мощности в АЕЦ " Козлодуй " с технологията АР1000. 

Това деяние бе заръчано на групата още през вчерашния ден от водача на партията Бойко Борисов. Всъщност концепцията е остаряла, правени са и " совалки " по тематиката, като опциите са няколко, само че генералната концепция е да се изградят два нови блока на " Уестингхаус " - американската компания, която ще достави свежо нуклеарно гориво за пети блок на централата. Срокът за осъществяване на решението е закован на първи март. 

Като главен претекст е записано Парижкото съглашение, което допуска понижаване на нездравословните излъчвания и потребността от нова енергийна сигурност на всички членки на Европейски Съюз.

" Република България, както и други страни членки употребяват нуклеарната сила като част от своя народен енергиен микс. Ядрената сила е потвърден беземисионен запас. Като подобен тя е основен детайл в енергийния баланс на страната за гарантиране на сигурни и надеждни енергийни доставки, както и за ефикасна битка с климатичните промени ", пишат от ГЕРБ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР