Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание е входирала в

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание е входирала в
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска правителството да въведе пределна цена на горивата


Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание е входирала в деловодството решение, с което Министерски съвет да се задължи след глоба от депутатите да вкара пределна цена на горивата, стана ясно на брифинг.

„Правителството е несъответстващо и се постанова Народното събрание да взима решенията“, посочи пред публицисти националният представител Делян Добрев. Той напомни, че в актуализацията на бюджета са поставили таван на тока за потребителите.

Добрев бе безапелационен, че има три аргументи за високата инфлация в страната и това са цената на тока, цената на горивата и цената на газа.

„След като са въвели таван на цената на тока, в този момент от ГЕРБ предлагаме да се реши и въпросът с цената на горивата. Има проблем и държавното управление или не желае, или не може да се оправи с него. По-високата цена на горивата ще ни коства 3,5 милиарда лева.“, предизвести депутатът от ГЕРБ.

Относно връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-то Народно заседание от ГЕРБ потвърдиха, че са получили покана от президента.

„Получихме покана на следващия ден в 11.00 часа от Румен Радев. Ще върнем незабавно мандата и няма да излъчваме министър-председател. Ще участваме в съвещания, когато президентът ни покани“, разгласи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

След резултатите от експертизата в Европарламента, която откри, че фотосите от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов са манипулирани, Томислав Дончев разяснява пред публицисти, че истината рано или късно става ясно.

„Надявам се това да е единствено началото“, уточни Дончев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР