Парламентарната група на ГЕРБ-СДС даде брифинг във връзка с изключително

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС даде брифинг във връзка с изключително
Коментари Харесай

ГЕРБ със страховити разкрития за дипломата и дисертацията на кандидата на ПП за управител на БНБ Андрей Гюров

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС даде брифинг по отношение на извънредно скандално разобличаване, обвързвано с претендента за гуверньор на Българска народна банка.

Паричната и банковата система се крепят на доверие, респективно Българска народна банка в най-голяма степен се крепи на доверието, което има в обществото към нейния гуверньор. Вчера имаше чуване на претендентите за гуверньор на Българска народна банка, което стартира в 16.00 ч. Това сподели някогашният учебен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев.

" Към 16.00 ч. в Регистъра за академично признание на Националния център за информация и документи нямаше оповестено известие за академично признание на научна степен " лекар " на един от претендентите Андрей Гюров. В 17.30 ч. то беше оповестено. След въроса ми в 16.10 ч. Погледнахме в регистъра, там е оповестена датата на публикуването, само че няма час. Това хвърля подозрение и предизвика най-малко няколко въпроса:
- за какво за редовите заявители процедурата не се случва толкоз бързо. Знам отговора на този въпрос - тъй като това изисква съответните инспекции. В случая това се е случило за 1 час и документите не са подадени от самия господин Гюров, тъй като той беше на изслушване;
- имаме подозрение, че е оказан напън върху чиновниците от Националния център за информация и документи за бързо, скоротечно признание на просветителната степен в нарушаване на процедурата ". Това добави Красимир Вълчев.

Народният представител от ГЕРБ-СДС Валери Лачовски съобщи, че от ПГ имат подозрения и за самия теоретичен труд на Андрей Гюров. " Когато става въпрос за сътрудник, който би трябвало да бъде определен за гуверньор на Българска народна банка, въпреки всичко ние би трябвало да се срещнем с неговите професионални качества и това, което той е защитил. Установихме, че той има оракулски умения - още в първите страници на неговия труд, предпазен 2005 година, той цитира данни от 2008 и 2012 година и публикация от 2007 година Това ни подухва на мисълта дали е действителен неговият труд и дали не става дума за тежка документална машинация ", разкри Лачовски.

 Валери Лачовски демонстрира документите Валери Лачовски демонстрира документите Източник: Скрийншот/Facebook
Тази случка, в която се намираме към този момент една година стартира с документна машинация на премиера Петков. Тя продължава и през днешния ден и това не са формалности, а трендове. Всяко придвижване на хората, носещи отговорността за ръководството на страната, е придружено със подозрения, с някакви натъманявания на документи, с някакви подправяния на документи, с някакви другари. Всичко това стартира с документна машинация, продължи с документа машинация и ще приключи ного скоро с документа машинация. Това сподели Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР