Парламентарната група на ДПС ще подкрепи на първо четене проекта

...
Парламентарната група на ДПС ще подкрепи на първо четене проекта
Коментари Харесай

ДПС подкрепи законопроекта за вдигане на социалните помощи

Парламентарната група на Движение за права и свободи ще поддържа на първо четене плана на Закон за обществено подкрепяне, внесен от Министерски съвет.

Той е наложително изискване за пускане на Плана за възобновяване и резистентност. Подготвен е въз основата на характерните рекомендации на Европейската комисия, акцентиращи върху възстановяване на обсега и адекватността на схемите за минимални приходи. Това заяви националният представител от Движение за права и свободи Севил Али в изявление от парламентарната естрада.

В България общественото подкрепяне е основано на обезпечения най-малък приход, който е 75 лева и не е изменен през последните години! С този законопроект се предлага обществените заплащания, обществените помощи да се дефинират на база размера на линията на беднотия за съответната година, избрана с Постановление на Министерски съвет. В момента тя е 504 лева за 2023 година, изясни Али.

Това събитие е по-благоприятно за българските граждани и по тази причина ние на първо четене ще подкрепим плана на Министерски съвет, сподели националният представител от Движение за права и свободи.

Другата значима смяна е обвързвана с даването на право на дирекциите „ Социално подкрепяне “ да имат безвъзмезден достъп до информация от първичните админи на данни, която се обезпечава посредством съглашение сред АСП, Групово дело ГРАО, Агенцията по вписванията, Агенцията по заетостта, МОН, Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите – от други държавни и общински органи, както от физически, по този начин и от юридически лица, съобщи още Селим Али. Той посочи, че то тази смяна ПГ на Движение за права и свободи си резервира правото да внесе преди второто четене на плана корекция тази информация да бъде само и единствено от професионалната подготвеност и функционални характерности на активността на АСП.

Движение за права и свободи счита, че посредством предлаганите промени настоящата нормативна уредба ще се приведе в съответствие със заложените общоевропейски цели в региона на обществената протекция и битката с бедността. Така България ще извърши своя ангажимент като страна – членка на Европейски Съюз, безапелационен бе Али.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР