Парламентарната група на ДБ предлага пакет от икономически мерки като

...
Парламентарната група на ДБ предлага пакет от икономически мерки като
Коментари Харесай

ДБ предлага пакет от икономически мерки

Парламентарната група на Демократична България предлага пакет от стопански ограничения като отговор на увеличаващите се цени, както и за възстановяване на бизнес средата.

" Имаме подготвен законопроект за повишение прага за регистрация по Данък добавена стойност на две стъпки – първата е на 100 000 лв. от 1 януари 2023 година и на 166 000 лв. от 1 януари 2024 година
Мярката ще засегне минимум 90 000 компании по първата стъпка и 110 000 компании по втората ", обясниха от управлението в лицето на съпредседателя Христо Иванов.

Това е една от най-важните промени за дребния бизнес, тъй като доста ще понижи административната тежест за компаниите.

Демократична България внасят за разискване в съдружен формат законопроект за понижаване и диференциране на лихвата за веселба, която е главен лихвен % (ОЛП) плюс 10% и е една от най-високите в целия Европейски Съюз.

Предлагат и понижаване на лихвата за веселба до средноевропейските равнища, а точно до ОЛП+4% за жителите и ОЛП+8% за бизнеса.

" Изпратихме и документално предложение до министъра на финансите на България да изиска от Европейската комисия понижаване или унищожаване на бариерите по вноса за период от 6 месеца на артикули от трети страни за артикули, за които е особено значително повишение на цената.

Част от вероятните ограничения за преодоляване на инфлацията се разискват на европейско равнище. Такива са намаляването на акциза на енергоносителите и вероятното общо договаряне на доставките на газ за част или всички страни от Европейски Съюз.

Предложените от нас ограничения ще поддържат бизнеса и потреблението и в следствие ще доведат до по-висок стопански напредък ", прибавят от десницата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР