Парламентарната група на „БСП за България“ внесе в деловодството на

...
Парламентарната група на „БСП за България“ внесе в деловодството на
Коментари Харесай

БСП внесе искане за референдум за Истанбулската конвенция

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ внесе в деловодството на Народното събрание искане за осъществяване на референдум. Въпросът е дефиниран по този начин: „ Трябва ли българското Народно заседание да ратифицира така наречен Истанбулска спогодба? “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев. Той акцентира, че от изказването на ГЕРБ излиза наяве, че въпросът се отсрочва, само че ще бъде гледан до края на председателството.

„ Този референдум става още по-наложителен, поради това, че държавното управление и болшинството се провалиха в напъните да проведат социална полемика. Референдум и предшестващата социална акция и полемика ще дадат отговор на многото въпроси, пред които сме сложени “, безапелационен е Бойчев. Според него властта в България произтича от народа, принадлежи на него и би трябвало да се ръководи в името на народа.

„ Цветан Цветанов за следващ път си разреши да лъже- и да не забравяме, че по тази причина България е осъждана 7 пъти в Страсбург. Всички религии в България, всички партии - от ляво до дясно, се сплотиха против тази Конвенция “, съобщи националният представител Стоян Мирчев. Като член на Комисията по вероизповеданията, Мирчев сподели обяснителния отчет към Конвенцията. „ В точка 53 е записано, че: „ в светлината на тази правосъдна процедура, създателите са желали да прибавят следните учредения за недопускане на дискриминация, които са от огромно значение за предмета на Конвенцията “.

Изброени са хората, които попадат под тази спогодба. От тях ще прочета единствено едно изречение: „ това включва някои категории лица, като да вземем за пример транссексуалните лица, транвестити, травестити и други групи хора, които не дават отговор на това, което обществото е определило като принадлежащо към категорията мъже и дами “, уточни Мирчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР