Парламентарната група на БСП за България внася сигнал до Главната

...
Парламентарната група на БСП за България внася сигнал до Главната
Коментари Харесай

БСП сезира прокуратурата срещу Фандъкова заради загиналото след токов удар момче

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " внася сигнал до Главната прокуратура против кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Поводът е съдбовния случай с убитото от токов удар момче, оповестиха от партията.

" Внасяме сигнала на база на изявление, обещано от кмета Йорданка Фандъкова пред медиите сутринта, в което самата кметица позволява и не изключва опцията да има корупция в Столична община. Това е кметът, който 12 години ръководи София и тя не изключва опцията да се раздават пари под масата в общината. Няма да се откажем, до момента в който истината не излезе нескрито ", съобщи депутатът Христо Проданов.

Той разяснява и следващото отхвърлено искане на Българска социалистическа партия за чуване на министър-председателя Борисов и кмета Фандъкова в Народното събрание по отношение на трагичния случай в София, при който момче почина след токов удар на столичен тротоар, а по-късно стана ясно, че необезопасеният кабел е захранвал противозаконна будки.

" За страдание ръководещото болшинство в Народното събрание по всякакъв начин се пробва да скрие корупцията и истината от българските жители за това по какъв начин се ръководи през днешния ден София и България. Искаме да се разбере кой пуска „ тока “ на корупцията и на беззаконието, което за следващ път лиши човешки живот ", съобщи Проданов.

Социалистът удостовери, че Българска социалистическа партия ще продължи да желае чуване на премиера и на кмета, както и ще желае оставката на Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР