Парламентарната група на БСП за България се срещна с главния

...
Парламентарната група на БСП за България се срещна с главния
Коментари Харесай

Иван Гешев на срещата с БСП: Ще изпълня всяко решение на законодателната власт, но няма да допусна политическа намеса в съдебната система

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " се срещна с основния прокурор Иван Гешев.

Обсъждат се последствията от закриването на профилираното правораздаване, натовареността на следователите и взаимоотношението сред управляващите.

Срещата се организира в зала " Запад " в Народното събрание.

" За тези 30 година, в които работя като следовател и прокурор, съвсем в никакъв случай не е бил чуван гласът на практикуващите магистрати. Няма по какъв начин да се реализира този резултат, като чувството за правдивост, без да има естествена връзка сред управляващите. Втората причина, която ме стимулира да насочва тази молба за разговор, е изтичащото време за нуждата на законодателни промени в региона на сигурността на жителите. От много дълъг интервал от време не се намират методите за решение на българите - ние се борим с следствията. До идващото ликвидиране, до идващия обир, не решаваме действителните проблеми, а решаваме следствията ", разгласи при започване на срещата Иван Гешев. Той разгласи, че ще извърши всяко решение на законодателната власт, само че няма да допусне политическа интервенция в правосъдната система.

" Вие казвате, че търсите разговор. Аз мисля, че не можете да се оплачете от липса на диалог в Народно събрание. Никога, когато сте поискали да дойдете, не ви е отказано. Ако има проблем с други управляващи, би трябвало да споделяте с тях. Сигурно има потребност от смяна на закони. Наказателният кодекс е от 1968 година И е променян 121 пъти. Наказателно-процесуален кодекс е от 2005 година, само че е изменян 58 пъти.  В момента всички нощни клубове продават божествен газ и не престават да тровят децата. Имаше добър закон и бързо признат. Но резултатът - никакъв ", отвърна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя зададе въпрос и за пияните и дрогирани водачи. Нинова предложи да няма условни присъди, да се лишава имущество. " Готови сме с текстовете и можем да ги внесем. Искаме вашето професионално мнение. Не може да пиеш, да се дрогираш, да се качиш на колата, да убиеш и да си стоиш в къщи. Добри са законите за ликвидиране на баби. Какво пречи тези хора да си получат заслуженото ", попита Нинова.

" Искаме едно и също. Ние преди 2 година имаме предложение за водачи, употребяващи алкохол и дрога, и след това се качват на колата. Никой не ни предложения да беседваме. Имаме импортирани оферти. Казвате, че има разговор. За да има подобен, би трябвало да има чуваемост. А за Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс са били промени на парче, които не водят до действителни резултати. Диалогът би трябвало да бъде експертен. А за райския газ е една вметка. Защо някой не извършва отговорностите си по признатия от закон, би трябвало да питате другаде ", добави Гешев.

" Нали не мислите, че ние, които сме правили закона за райския газ, не оценяваме, че сме дали отговорността върху РЗИ. Искаме вашето професионално мнение - може ли райският газ да бъде включен в листата с опиати. За да се помогне децата да спрат да се тровят ", съобщи Нинова.

Гешев изясни, че може да каже по какъв начин се работи в Австрия и всяка друга европейска страна. А чужденците се чудят по какъв начин българските правораздавателни органи работят и реализират положителни резултати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР