Парламентарната група на БСП за България“ проведе среща със синдикат

...
Парламентарната група на БСП за България“ проведе среща със синдикат
Коментари Харесай

БСП проведе среща със синдикат „Защита“ във връзка с Бюджет 2024

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ организира среща със профсъюз „ Защита “ по тяхно искане по отношение на Бюджет 2024. От страна на социалистите участваха Георги Гьоков, Ирена Анастасова, проф. Румен Гечев, Богдан Боцев и Валентина Димова.
По време на срещата, която мина под знака на неяснотата на окончателните параметри на държавния бюджет за идната година, се обрисуваха голям брой проблеми в образованието, опазването на здравето и Спешната помощ, най-вече свързани с недофинансирането на секторите и неналичието на фрагменти. Синдикатите показаха недоволството си от това, че заложеното в бюджета за миналата година нарастване на заплатите в ЦСМП не е достигнало до всички чиновници в контрактуваните параметри. Подчертана беше потребността от средства за закупуване на защитно работно облекло и нарастване на парите за храна за здравните служащи.
Народните представители от Българска социалистическа партия поддържаха настояванията на синдиката за възстановяване на изискванията за работещите в тези системи и показаха подготвеност те да бъдат разисквани в управителните органи на партията и импортирани сред първо и второ четене на бюджета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР