Парламентарната група на БСП внесе официално мотивите си за третия

...
Парламентарната група на БСП внесе официално мотивите си за третия
Коментари Харесай

БСП официално внесе вота на недоверие в деловодството на Народното събрание

Парламентарната група на Българска социалистическа партия внесе публично претекстовете си за третия избор на съмнение в деловодството на Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg. Вотът е заради проблемите в опазването на здравето.

С този избор ние желаеме оставката на държавното управление, на ГЕРБ и на Обединените патриоти. Лекарствата се изнасят от България, българите са принудени да ги закупуват от чужбина. Правителството не извършва отговорностите си да изплаща осигуровките на деца и пенсионери. Иска да натоварят в допълнение работещите българи със наложителна здравна застраховка от 12 лв., което е безусловно недопустимо.

Това разяснява пред публицисти в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, заявявайки, че положението в опазването на здравето е пагубно и най-логичният излаз е оставката на държавното управление.

Знаем, че с този избор няма по какъв начин да падне кабинетът, само че посредством него ние желаеме да покажем три неща. Първо, положението е пагубно. Второ, сегашните ръководещи не могат и не желаят да се оправят с това положение. И трето, би трябвало да се знае, че има опция. И тази опция е както в нашия план Визия за България, по този начин и в претекстовете по вота, изясни още Нинова.

Политиката на това държавно управление съставлява тежко оттегляне на обществените страна от нейните отговорности. Ето за какво нямаме никакво време за отсрочване, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР