Парламентарната група на БСП предложи прекъсване на пленарното заседание докато

...
Парламентарната група на БСП предложи прекъсване на пленарното заседание докато
Коментари Харесай

Кой представя пред българските граждани предложенията за данъците, които те трябва да плащат?

Парламентарната група на Българска социалистическа партия предложи спиране на пленарното съвещание до момента в който в Народното събрание не дойдат ръководителят на бюджетната комисия и министърът на финансите, само че пленарната зала го отхвърли. Предложението беше отправено от зам.-председателя на групата на социалистите Георги Свиленски в границите на дебата по законопроектите за изменение на Закона за Данък добавена стойност.

"Няма министър председател, няма министър на финансите, няма ръководител на бюджетната комисия, няма заместник-министър на финансите. Няма изявления от ръководещите. Кой в тази зала пази предложенията на ръководещите? Кой показва пред българските жители предложенията за налозите, които те би трябвало да заплащат. Няма го и парламентарният секретар. Вие разбирате ли в каква обстановка работи българският парламент? Народни представители, които стоят, чакат някой да пристигна да изясни какво се предлага, няма кой да показа мнението на Министерството на финансите ", сподели Свиленски.

Той изиска прегласуване на предлагането, с което да се затвърди, "вота на съмнение към държавното управление ", което по думите му, депутатите преди малко били декларирали, отхвърляйки настояването в залата да дойдат представители на изпълнителната власт и ръководителят на бюджетната комисия.

Социалистът акцентира, че до момента в който се разискват и гласоподават измененията на Данък добавена стойност, финансовият министър Владислав Горанов и министър председателят Бойко Борисов са на обиколка с джипа в Перник.

Александър Иванов от ГЕРБ отговори на Свиленски, че мнението на Министерството на финансите е качено на уебсайт на министерството, както и на уеб страницата на отрасловата парламентарна комисия и всеки, който може да чете, се е срещнал с него. Освен това Иванов акцентира, че вносителят на предлагането за смяна на Данък добавена стойност не е Министерският съвет. Предложенията са на депутати от разнообразни парламентарни групи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР