Парламентарната група БСП за България внесе в НС проекторешение за

...
Парламентарната група БСП за България внесе в НС проекторешение за
Коментари Харесай

БСП отново поиска отмяна на санкциите срещу Русия

Парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " внесе в Народно събрание проекторешение за анулация на глобите против Русия, заяви националният представител Антон Кутев. Той обоснова претекстовете за предлагането като чисто стопански. Има цели браншове на българската стопанска система, които губят от глобите, като туризма, леката и хранителната индустрия, уточни Кутев. ДУМА напомня, че Българска социалистическа партия опита да прокара рухването на глобите още през октомври 2015 година, само че болшинството отхвърли предлагането.

" С повече от 50 подписа внесохме проекторешение за анулация на глобите против Русия. Очевидно е, че както за България, по този начин и за цяла Европа глобите дават извънредно неприятен стопански резултат, в това време потвърдиха своята неефективност. Предлагаме на Народното събрание да се разгласи против тях и задължаваме ръководителя на Народно събрание да разгласи решението пред Екологичен потенциал и пред парламентите на другите страни членки ", разгласи Кутев. По думите му България няма да е нито първата, нито единствената страна, която разисква сходно решение, а с това би била част от европейската политика. Парламентите на Франция и Кипър към този момент са приели сходни решения, а в Словакия и Белгия сега се разискват, посочи той.

Премахването на глобите против Русия и реципрочните наказания против страните членки на Европейски Съюз дава отговор и на националния ни стопански интерес, безапелационен е социалистът. Статистическите данни показвали, че за последните четири години макар глобите стокообменът сред Русия и Съединени американски щати се е нараснал 4 пъти, до момента в който сред България и Русия е намалял.

Предложението на Българска социалистическа партия следва цялостната политика на партията по този въпрос и общото предпочитание за стопляне на връзките сред Европейски Съюз и Русия, стимулира се и Валери Жаблянов. " Без единство в границите на континента Европейски Съюз мъчно ще доближи тези високи темпове на икономическо и обществено развиване, каквито желаем всички да забележим, изключително страните от периферията ", сподели социалистът.

" Има двоен стандарт при глобите против Русия. Големи интернационалните корпорации като " Сименс " и " Фолксваген " умерено влагат в Русия и печелят, а България остава пропуснат остров в Европа във връзка с развиване на технологиите ", уточни Манол Генов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР