Парите за ремонт на пътищата са заложник на решението на

...
Парите за ремонт на пътищата са заложник на решението на
Коментари Харесай

Камиони пред парламента. Караджов обяви, че мястото му е при протестиращите |

" Парите за ремонт на пътищата са пленник на решението на избора за началник на Българска народна банка ", заяви министърът на районното развиване и благоустройство Гроздан Караджов, който се срещна с протестиращи, които докараха камиони пред Народното събрание.

Караджов разгласи, че мястото му е при протестиращите и че не е министър на една или друга партия. 

Пред постройката на парламента шофьори паркираха тировете си. Причината е предлагането на " Продължаваме промяната " проекторешението за АПИ възобновяването на заплащания по контракти да отпадне от дневния ред, в който беше включено през вчерашния ден. 

Решението беше признато със 108 гласа " за ", а по 35 депутати гласоподаваха " срещу " и " въздържал се ". След като решението се одобри, парламентарната група на ИТН напусна залата. 

Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Нямаме инструмент, с който да ремонтираме и една дупка на пътя “, сподели Караджов. Той загатна, че може би се чака Любомир Каримански да отдръпна кандидатурата си за гуверньор на Българска народна банка, с цел да бъдат позволените парите за поправки.

Според него сумите, които се дължат на строителните компании, са големи и би трябвало да се разплати най-малко 50% от сумата, с цел да имат сигурност и да стартират с ремонтните действия. „ Договорите за 710 млн. лв. са били надвишени до 1 милиарда и 100 млн. лв., аз съм заварил това и не нося виновност “, сподели той. За ремонт са заложени над 200 сектора в цялата страна.

Депутатът от " Възраждане " Петър Петров също излезе при протестиращите, като съобщи, че ще им помогне да се излъчат представители, които да влязат в Народното събрание, а от АПИ дефинираха четирима души, които да влязат в Народното събрание. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР