Парите за ремонт на агрегати и двигатели и доставка на

...
Парите за ремонт на агрегати и двигатели и доставка на
Коментари Харесай

Парите за ремонт на бойните самолети ще са от неизразходвани средства

Парите за ремонт на елементи и мотори и доставка на консумативи, които ще удължат летателната валидност на част от изтребителите МИГ 29 и СУ- 25, отпуснати от държавното управление тази сряда, са за сметка на неизразходваните, само че планувани средства за трите огромни плана за рационализация на армията на стойност 371 милиона лв.. Това излиза наяве от стенограмата на държавното съвещание, осведоми БНР. Министерството получи в допълнение 45 милиона и 700 хиляди лв. за ремонта на 6 бойни и 2 образователни МИГ 29.


Догодина са заложени още 23 милиона лв. по този план за рационализация, който ще обезпечи нальот не по дребен от 900 часа годишно на бойните машини и по 300 часа на подготвителните.

Отделно, държавното управление отпусна други 82 милиона лв. за ремонт на моторите на 2 образователни и 6 бойни самолети СУ - 25. Той ще се извърши от единствения претендент, подал заявление в оповестената социална поръчка - " Авиоремонтен цех ", гр. Барановичи, Република Беларус, като процедурата е пред завършване.

След реновирането на двата вида бойни самолети те ще летят в идващите две или три години до придобиване на нови бойни самолети, сочат плановете на Министерството на защитата.
 Каракачанов желае преразглеждане на поръчката за ремонт на изтребителите Су-25 Каракачанов желае преразглеждане на поръчката за ремонт на изтребителите Су-25
Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов желае преразглеждане на поръчката за ремонт на изтребителите Су-25 от белоруска компания, научи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР