Парите, разбира се, далеч не са всичко. Те трябва да

...
Парите, разбира се, далеч не са всичко. Те трябва да
Коментари Харесай

8 стъпки, които ще ви направят богати

Парите, несъмнено, надалеч не са всичко. Те би трябвало да са надолу в листата ви с дефиниции на триумфа. Всеки има друга формулировка. Моята е следната:

„ Успех е да накарате тези, които имат вяра във вас, да наподобяват брилянтни. “

За мен парите не са от такова значение, въпреки че, в случай че би трябвало да съм почтен – в един миг бяха много значими (вероятно тъй като не ми достигаха). Да речем, че парите са в листата ви. И да речем че, както милиони други хора, и вие желаете да сте милионер. Какво би трябвало да извършите, с цел да увеличите възможностите си да станете подобен?

Ето и стъпките, които предлагам. Те не са лесни, нито бързи, само че е по-вероятно да проработят от методите, спрягани за „ бързи “ и „ лесни “.

Спрете да се вманиачавате в парите.

Колкото и нелогично да звучи, вторачвайки се в това, какъв брой печелите, не можете да се концентрирайте върху дилемите, които в действителност ви носят облага. Затова променете настройката си. Гледайте на парите не като на съществена цел, а като на артикул на верните решения.

Водете си лист с хората, на които сте помогнали.

Най-успелите персони, които познавам са необикновено услужливи. Те умеят да схващат близките и да им оказват помощ да реализират задачите си; осъзнават, че техният персонален триумф зависи от този на другите. Затова и поставят неимоверни старания да вършат близките сполучливи – чиновници, клиенти, снабдители – и тъй като по този начин ще изградят бизнес и кариера, с които същински могат да се гордеят.

Не мислете по какъв начин да спечелите милиони, а по какъв начин да обслужите милион души

Ако клиентите, които имате, се броят на пръсти, а мечтаете за доста пари, ще се стремите да изстискате всеки цент от своите клиенти.

Но в случай че намерите метод да обслужите милион души, ще се облагодетелствате по доста други способи. Репутацията ви и оценките, които получавате, ще се подобрят и ще имате опция да повишите качеството на продуктите и услугите си. Ще можете да наемете повече чиновници и да спечелите от техните опит и умения.

Така, с течение на времето и с помощта на клиентите и чиновниците ви, бизнесът ви ще надскочи и най-смелите ви фантазии. Обслужете милион хора – освен това добре – и милионите в банкноти ще потекат.

Гледайте на облагата като на опция да постигате повече.

Най-общо, хората се разделят на два типа.

Едните вършат нещо, тъй като желаят да завоюват пари; колкото повече реализират, толкоз повече пари печелят. Това, което вършат, не е от изключително значение за тях – биха създали всичко, стига да им донесе положителни приходи.

Другият вид хора вършат пари, тъй като те им разрешават да доближават нови професионални върхове, тъй като желаят да подобрят качеството на продуктите си, да разширят бизнеса си, да напишат още една книга, още една ария, още един кино сюжети. Те обичат това, което вършат, и виждат парите като опция да продължат да го вършат. Мечтаят да изградят компания, която да е най-хубавата в избран отрасъл, а парите са просто горивото, с което да доближат тази фантазия.

Въпреки че в действителност е допустимо да откриете оня едничък артикул, който всички желаят, и да извършите милиони от него, множеството сполучливи компании се развиват и разрастват съразмерно на приходите си и не престават да влагат в устрема си към съвършенството.

Както е споделил Уолт Дисни, „ Ние не вършим филми, с цел да вършим пари; вършим пари, с цел да вършим филми “.

Правете едно нещо по-добре от другите.

Изберете една активност, в която към този момент сте по-добри от другите. Една-единствена. Фокусирайте се върху нея, работете, тренирайте, учете се, практикувайте, оценявайте, усъвършенствайте се, бъдете безпощадно самокритични – само че не по мазохистичен метод, – с цел да се уверите, че с всякога ставате все по-добри и по-добри във всеки аспект от тази активност.

Финансово съумелите хора вършат най-малко едно нещо по-добре от останалите към себе си. (Разбира се, добре е да изберете активност, която светът цени и за която е податлив да заплаща.)

Съвършенството единствено по себе си е премия, само че то носи и по-висока заплата, повече почитание, по-голямо чувство за себестойност, по-голямо задоволство и възприятие за триумф, като всяко от тези неща ви прави богати в нефинансовия смисъл на думата.

Направете си лист с 10-те персони, които са най-хубави в дадена работа.

По какво ги избрахте? Как определихте какъв да е №1? Как измерихте триумфа им?

Използвайте тези критерии, с цел да следите личния си път към върха.

Ако сте публицист, можете да съдите за триумфа си по класациите на Amazon. Ако сте музикант – по броя сваляния в iTunes. Ако сте софтуерен инженер – по броя консуматори на вашия програмен продукт. Ако сте водач – по броя чиновници, които сте обучили и на които сте помогнали да се развият. Ако сте онлайн търговец – по броя продажби, визити на уеб страницата ви и по този начин нататък.

Недейте просто да се възхищавате на сполучливите персони. Разберете какво ги прави сполучливи и използвайте критериите, с цел да постигнете собствен персонален триумф. А след това…

Следете развиването си.

С течение на времето се трансформираме в това, което измерваме, по тази причина измервайте напредъка си най-малко един път в седмицата на фона на мечтаните резултати.

Можете да броите хората, на които сте помогнали, клиентите, които сте обслужили, или стъпките, направени по пътя към това, да станете най-хубави в дадена сфера. А може и да комбинирате всичко това.

Създайте открит ред, които подкрепя развиването ви

Никога не забравяйте, че постигането на дадена цел значително зависи от реда, който следвате. Ако желаете да напишете книга от 200 страници – това е задачата ви – можете да пишете по 4 страници дневно ако това е вашият открит ред. Като си мечтаете и не вършиме нищо няма да завършите черновата, само че ще го съумеете, в случай че се придържате към метода си на работа.

Поставяйте си цели, създайте си подобаващ модел на работа и строго следете развиването си. Поправете грешките в процеса на работа, усъвършенствайте и повтаряйте стъпките, които работят. Ревизирайте, приспособявайте се и работете всекидневно, с цел да ставате по-добри с всеки минал ден.

В един миг ще станете положителни, след това велики и най-после ще сте на международно равнище. А по-късно, без даже да усетите, може да сте станали милионер.

Дармеш Шах, съосновател и началник на софтуерния отдел на HubSpot, за Entrepreneur.com 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР