Парите от търга ще бъдат дарени на украинското правителство в

...
Парите от търга ще бъдат дарени на украинското правителство в
Коментари Харесай

Изчезналата пътна карта между България и Газпром изплува. Хакер...

Парите от търга ще бъдат дарени на украинското държавно управление в помощ на битката им против агресора.

 

тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова от едната страна на масата, а до нея - шефът на “Газпром ” Алексей Милер, подписаха въпросната пътна карта. Последва градежът на газопровода “Турски поток ”, чиято стойност беше над 2,5 милиарда лв. без Данък добавена стойност.

 

Когато третият постоянен кабинет на Бойко Борисов слезе от власт, се оказа, че пътната карта я няма..

От народния представител Мартин Димитров последваха няколко опита Министерството на енергетиката на България да изиска копие от картата от " Газпром ". В последна сметка, в това число след журналистически претенции и питания - поставям и себе си включително, постоянното държавно управление на Кирил Петков изиска копие от пътната карта от " Газпром ". През януари 2022 година разбрахме, че такова копие не е пристигнало. Това, което обаче пристигна единствено месец по-късно - през февруари 2022 година, бе нападението на Путин над Украйна (през април пък " Газпром " спря газа към България - " Турски поток " обаче продължи да си работи, съветският газ течеше през нашата територия).

 

Още тогава се сподели една елементарна истина - Путин заобиколи Украйна енергийно посредством " Турски поток ". А разклонението на " Турски поток ", на което държавното управление на Борисов споделяше " Балкански поток ", бе издигнато с 3 милиарда наши пари.

 

България е вложила в построяването на " Балкански поток " 2 540 661 575,67 лв. без Данък добавена стойност. Изтеглили сме заем на обща стойност 535 500 000 евро от общо 10 банки. Очакваните доходи за 2021 година са в размер на 215 085 лв., а за 2022 година - 382 282 лв.. Най-оптимистичният сюжет за възвращаемост на инвестицията е от над 15 години. Това бяха формалните данни в отговор на служебния министър на енергетиката Андрей Живков към 28 юли 2021 година след депутатски въпрос от Мартин Димитров в 46-ото Народно заседание.

 

Извън икономическата призма, моралният проблем тук е доста по-тежък. Путин заобиколи Украйна, минавайки през България. И то през тръба, която ние му построихме и платихме. Въпросната тръба стана факт след подписването на пътната карта, която в този момент, по думите на " Bg Elves ", се продава за 30 000 000 лв..

 

" В случай, че търгът пропадне или сумата не бъде изплатена в период, ще го публикуваме за свободно прилагане от българската общност ", пишат още те.

" Предлагаме на вашето внимание един позагубен и леко позабравен документ, както и една оферта към него - ПЪТНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ. Документ, който ви е коствал 3 милиарда лв.. Документът потвърждава, че Русия е имала проекти да заобиколи Украйна още през 2017 година и де факто че държавното управление на тогавашния министър председател Бойко Борисов е съизвършител в голяма корупционна скица. Така българската енергетика е подчинена на ползите на президента на Русия - Владимир Путин ",.

 

Прилагат и следните фотоси:

.

.

 

Хакерите описват във Фейсбук, че се снабдяват с информацията в последните няколко месеца, откакто " на доброволни начела ", се провеждат " с някои от най-елитните български джедаи, с които сформирахме нашият батальон за българска контрапропаганда ". " В хода на нашата активност, с изключение на друго (за което занапред ще пишем), до нас доближи масив от информация, съдържаща, който е народен представител от съветската " Дума ". В тях открихме серия от криптирани файлове, които, чрез разнообразни начини, успяхме да разкодираме и представим на проверяващи публицисти. В идващите седмици, ще се опитаме да синтезираме всичко, което екипът ни успее да извлече и да го представим на необятната аудитория, в наличен вид ", пишат още те.

 

Първата информация, която групата разгласява, бе точно за пътната карта, след която бе издигната българката част на " Турски поток ".

 

(АКФ). В описаното от АКФ бе обяснено по какъв начин през юли 2019 година в " българската, съветската и арабската страна " са били в развой на договаряне по отношение на спецификите на построяването на " Турски поток " през България.

 

Гражданско съдружие " БОЕЦ " пък алармираха европейските институции, че са открили съветско присъединяване при построяването на газопровода. Миналата година излязоха с , че четири лица от съветската формация " Вагнер " са обитавали на територията на България по отношение на построяването на газопровода.

А другояче по " Турски поток " не тече и една молекула газ към България. Като изгода имаме само директни такси, съгласно специалистите - скромни по мярка. Дори и да не бяха противоречиви обаче, остава моралният въпрос - оказа помощ ли България на Путин да заобиколи Украйна, а по-късно да я нападне свиреп. съветски въздушен удар умъртви 12 души. Сред тях бяха брачната половинка и бебето на украински българин. И през днешния ден, както продължава и войната на Путин и Русия. Украинските българи са една от най-големите малцинствени групи в Украйна. Дори и да не бяха - естествено е да знаеш кой е агресорът в тази война. И е естествено да помагаш на Украйна по всеки вероятен метод.

 

Илияна Маринкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР