Парите, които община Пловдив отпусна за доставка и монтаж на

...
Парите, които община Пловдив отпусна за доставка и монтаж на
Коментари Харесай

759 666 лева не достигат за седалките на стадион Христо Ботев

Парите, които община Пловдив отпусна за доставка и монтаж на седалки за стадион " Христо Ботев ", няма да са задоволителни за осъществяване на публичната поръчка. Това излиза наяве от ценовата оферта на единствената компания, взела участие в състезанието, написа „ Пловдив24 “.

Прогнозната стойност на Общината е за 2 млн. лв. без Данък добавена стойност (2 400 000 лева с ДДС). Оферта има само от компанията " Спортлаб " ЕООД. Тя обаче е за 2 633 055 лв. без Данък добавена стойност (3 159 666 лева с ДДС). Това значи, че от бюджета, който бе утвърден от Общинския съвет за седалките, не доближават тъкмо 759 666 лева

Ето по какъв начин е обоснована цената за осъществяване на поръчката от въпросната компания:

Предлагана цена за доставка на един брой седалка: 135,00 (сто тридесет и пет) лв. без включен Данък добавена стойност.

Предлагана цена за доставка на 18 159 броя седалки: 2 451 465,00 (два милиона четиристотин петдесет и една хиляди четиристотин шестдесет и пет) лв. без включен Данък добавена стойност.

Предлагана цена за осъществяване на монтаж на един брой седалка: 10,00 (десет) лв. без включен Данък добавена стойност.

Предлагана цена за осъществяване на монтаж на 18 159 броя седалки: 181 159,00 (сто осемдесет и една хиляди 100 петдесет и девет) лв. без включен Данък добавена стойност.

Предлагаме обща цена за осъществяване на публичната поръчка /включваща доставка и монтаж на 18 159 броя седалки/ в размер на 2 633 055 (два милиона шестстотин тридесет и три хиляди петдесет и пет) лв. без Данък добавена стойност (3 159 666 лева с ДДС).

Предложените от нас цени са образувани вярно и тъкмо, в цялостно сходство с Техническите спецификации на възложителя, и включват всички разноски, свързани с качественото осъществяване на поръчката. Посочените цени няма да бъдат изменяни през периода на деяние на контракта. Цените се показват в лв. със закръгляване до втория знак след десетичната запетая, гласи известие на компанията Спортлаб.

Самата социална поръчка няма лимитна стойност, т.е. прогнозната цена на общината от 2 млн. лв. без Данък добавена стойност може да бъде надвишавана. При създалата се обстановка единственият вид е общинският съвет да гласоподава спомагателни средства от близо 760 000 лв., с цел да може да бъде изпълнена поръчката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР