Парижки съд призна за виновен сина на президента на Екваториална

...
Парижки съд призна за виновен сина на президента на Екваториална
Коментари Харесай

Как става това? Да си купии и загубиш Bugatti с 80 000 долара годишни доходи

Парижки съд призна за отговорен сина на президента на Екваториална Гвинея за това, че е употребявал нелегално добити средства, с цел да си купи активи на стойност милиони евро, вариращи от парцели до автомобил Bugatti Veyron.

Теодорo Нгема Обианг Манге, който е вицепрезидент на страната, няма да лежи в пандиза, само че негови активи на стойност десетки милиони евро, които са били конфискувани по време на следствието, ще бъдат иззети. Той е получил 3-годишна условна присъда, както и санкция в размер на 30 млн. евро.

Нгема Обианг, 47-годишният наследник на президента на Екваториална Гвинея Теодоро Обианг Нгема Мбасого - най-дълго властващият държавен глава в Африка, също по този начин е разследван от управляващите в Швейцария и Съединени американски щати.

В Съединени американски щати той е упрекнат, че е употребявал държавния си пост и с цел да получава пари от корупционни схеми, с които е съумял да си купи имение за 30 млн. $ в Малибу, Калифорния, частен аероплан Gulfstream, сувенири на Майкъл Джаксън и Ferrari.

“Ние не си вадим изводи за събития, които са се случили в Екваториална Гвинея. Прането на пари се е случило във Франция,” съобщи съдията по делото, добавяйки, че общата сума на изпраните средства се прави оценка на 150 млн. евро.

Във Франция проверяващите управляващи настояват, че Нгема Обианг е похарчил десетки милиони за покупката и поддръжката на имение наоколо до Шанз-Елизе в Париж, до момента в който получава годишна заплата от 80 000 $ като държавен министър.

Той също по този начин купил бижута на стойност 10 млн. евро и коли на стойност към 6 млн. евро, съгласно обвинителния акт. Нгема Обианг похарчил 18 млн. евро по време на търг през февруари 2009 година, на който е препоръчана и частната сбирка от предмети на изкуството на Ив Сен Лоран.

През 2008 година от Transparency International пускат тъжба, в която желаят да бъде стартирано престъпно следствие за нелегално добити средства и упорстват за репарации. Френското законодателство разрешава обособен жител или организация да влезе в ролята на просител, в случай че могат да показват, че са потърпевши персонално от дейностите на обвинявания.

Нгема Обианг, който не участва на произнасянето на присъдата през днешния ден, реализира извънсъдебно съглашение с министерството на правораздаването на Съединени американски щати през 2014 година Щвейцарските управляващи обаче обявиха в края на предходната година, че тяхното следствие към момента е на предварителна фаза.

Адвокатите на Нгема Обианг настояват, че той е придобил дипломатически имунитет през 2012 година - тъкмо когато френските управляващи издават интернационална заповед за ареста му, когато става вицепрезидент на Екваториална Гвинея.


Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР