Парижката прокуратура е започнала разследване на възможното отравяне на бившия

...
Парижката прокуратура е започнала разследване на възможното отравяне на бившия
Коментари Харесай

Франция разследва опит за отравяне на руската журналистка

Парижката прокуратура е почнала следствие на вероятното отравяне на някогашния редактор на " Първи канал " Марина Овсянникова. Това са съобщили за ТАСС от парижката прокуратура.

" [Овсянникова] заяви, че се е почувствала зле, когато е напускала жилището си. Тя счита, че са се пробвали да я отровят ", са декларирали от прокуратурата. " Засега можем да кажем, че сме известени за нейните показания. Разследването е поверено на правосъдна полиция. "

От прокуратурата не са съумели да разясняват за какво Овсянникова е решила, че желаят да я отровят. Въпреки това агенция AFP, базирайки се на източник, непосредствен до следствието, твърди, че някогашната редакторка на " Първи канал " е намерила прахуляк върху дръжката на вратата на жилището си в Париж. Сега следователите не престават да откриват всички условия на случая, специалистите изследват проби от незнаен прахуляк и инспектират жилището на Овсянникова.

В началото на октомври Басманният съд на Москва задочно осъди Овсянникова на осем години и шест месеца отнемане от независимост в поправителна колония с общ режим, признавайки я за отговорна в разпространяване на погрешна информация за въоръжените сили на Руската федерация. Според следствието на 15 юли 2022 година подсъдимата е разгласила в личния си публичен канал видео и фотография, показващи афиш с текст, съдържащ съзнателно погрешна информация за дейностите на военнослужещи от Въоръжените сили на Русия по време на " специфична военна интервенция ", написа съветската организация.

Овсянникова избяга от домакински арест през октомври 2022 година и беше оповестена за интернационално търсене. Спрямо нея е определена задочна мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР