Парижката полиция забрани планирана за уикенда демонстрация на . Властите

...
Парижката полиция забрани планирана за уикенда демонстрация на . Властите
Коментари Харесай

Парижката полиция забрани демонстрация на жълтите жилетки

Парижката полиция забрани планувана за уикенда проява на " ". Властите мотивираха решението си с аргумента, че митингът може да докара до нарушение на публичния ред, съобщи Ройтерс.
Полицията съобщи, че не разрешават събирания на " жълтите жилетки " в някои елементи на френската столица, измежду които " Шан-з-Елизе ", постройката на Народното събрание и катедралата " Нотр дам ", написа.
 Арести по време на вчерашните митинги в Париж Арести по време на вчерашните митинги в Париж
Френската полиция е задържала трима души по време на демонстрациите в Париж, оповестява РИА Новости, базирайки се на информация от пари...
“Жълтите жилетки “ е протестно придвижване, което се появява във Франция през октомври 2018 година Наименованието идва от жълтите жилетки с висока видимост, носени от протестиращите. В началото на 2018 година след въведеното ограничаване на скоростта до 80 km/h за огромен дял от пътната мрежа във Франция, обособени митинги се провеждат непринудено, като от време на време участниците в тях носят „ жълти жилетки “. През октомври 2018 двама водачи на камион оферират във Фейсбук блокирането на пътищата, като митинг против повишението на цената на горивата. Така наречената „ екотакса “ върху горивата, планувана за началото на 2019 година, става директната причина за провеждането на митингите, само че анализатори сочат като съществена причина за недоволството данъчната политика, водена от държавното управление. Заедно с икономическите претенции протестиращите упорстват и за опростяване на процедурата при инициирани от жителите референдуми, което през лятото президентското болшинство е отхвърлило. Още тогава социологическите организации регистрират, че публичното мнение се консолидира към изказванието, че Макрон е „ президент на богатите “, а в края на предходната година то се споделя от към 75 %. Именно по тази причина едно от най-често повтаряните претенции е оставка на президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР