Париж. Новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Париж. Новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

AFP: Урсула фон дер Лайен поздрави Борис Джонсън

Париж. Новият началник на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави във вторник бъдещия английски министър председател Борис Джонсън, само че предизвести, че пред тях предстоят " сложни " и " предизвикателни " времена, цитира думите й AFP .
" Поздравления за Борис Джонсън за това, че е номиниран за министър председател ", сподели тя на среща с френския президент Еманюел Макрон в Париж. „ Очаквам с неспокойствие да имаме положителни работни връзки с него. “
" Има доста разнообразни и сложни въпроси, които би трябвало да се преодолеят дружно. Пред нас стоят предизвикателни времена.
" Мисля, че е доста значимо да изградим мощни и положителни работни взаимоотношения, тъй като имаме задължението да предоставим нещо, което е положително за хората в Европа и в Обединеното кралство ", добави тя на британски.
Фон дер Лайен, някогашен немски министър на защитата, ще встъпи в служба в деня след сегашния краен период за Brexit от 31 октомври, като дотогава Жан-Клод Юнкер номинално ще управлява изпълнителната власт на Европейски Съюз.
Макрон, който в предишното е подлагал на критика Джонсън, също поздрави бъдещия английския министър председател, който се чака да бъде поканен да образува държавно управление от кралицата в сряда.
" Поздравявам Борис Джонсън и аз ще му се обадя, когато той стане публично министър-председател ", сподели Макрон.
" Много желая доста да работя с него допустимо най-бързо и освен по европейски тематики и продължаването на договарянията, свързани с Брекзит, само че също и по интернационалните въпроси, по които се координираме тясно с Англия и Германия... като обстановката в Иран, " добави той.
В изявление през март 2017 година след референдума за Брекзит от 2016 година, Макрон сподели, че Джонсън " обича да прави ярки изявления, само че няма стратегическа визия " и го държи виновен за " закононарушението " Брекзит.
Френският водач също отдаде респект на напускащия английски водач Тереза Мей във вторник в известие, което може би е било предопределено и за ушите на Джонсън.
Той сподели, че Мей е изпълнявала отговорностите си с " доста кураж и достолепие ".
" Тя в никакъв случай не е блокирала действието на Европейския съюз ", добави той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР