Париж може да се трансформира във футуристичен умен град“. Интелигентният

...
Париж може да се трансформира във футуристичен умен град“. Интелигентният
Коментари Харесай

Планинска кула сменя символа на Айфел

Париж може да се трансформира във футуристичен „ интелигентен град “. Интелигентният град на Винсент Калебо беше изготвен като част от „ Климатичния енергиен проект на Париж “. Проектът демонстрира по какъв начин през 2050 година Париж би могъл да прегърне устойчивостта и да сътвори по-здравословно бъдеще за поколенията след нас, запазвайки своята историческа хармония и удовлетворявайки енергийните си цели в дълготраен проект.

Планът на Калебо за смарт-града Париж включва голяма „ Планинска кула “ и доста други зелени небостъргачи, въодушевени от природата, които се вписват в границите на съществуващите структури на града.

Сградите се възползват от редица зелени тактики за строителство, в това число пасивно отопление и изстудяване, преправка и потребление на дъждовната вода, живи зелени стени, които вливат пресен въздух в оживения метрополис. Планът също по този начин интегрира публични градини и зелени площи, насърчавайки жителите да внесат някои аспекти на живота от селските региони в градското царство. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР