Париж. Френският президент Еманюел Макрон заяви, че няма да изостави

...
Париж. Френският президент Еманюел Макрон заяви, че няма да изостави
Коментари Харесай

Макрон: Франция няма да отстъпи в спора с Обединеното кралство за лицензите за риболов

Париж. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че няма да изостави риболовците или да отстъпи в спор с Англия за лицензите за лов на риба, цитира думите му TACC .

„ Ролята на страната е да поддържа и пази риболовците през целия интервал на договаряния, което е належащо, с цел да се реализира ценене на постигнатите съглашения. Решителността, твърдостта и поддръжката на нашите риболовци са нашата политика от началото (на кризата) и ние няма да отстъпим ", сподели Макрон пред кореспонденти.

Той акцентира, че Европейската комисия би трябвало да извърши ролята си в отбраната на ползите на европейците, защото зародилите несъгласия " засягат освен Франция ", само че и други европейски страни. „ Англия подписа съглашения за Брекзит и би трябвало да ги съблюдава, а в този момент не ги съблюдава “, сподели Макрон.

Френският президент означи, че английските управляващи " играят на нерви ", до момента в който френските моряци не могат да работят без лицензи.

По-рано Франция разгласи готовността си да наложи наказания против Обединеното кралство поради нарастващия спор за лицензите за лов на риба. Планираше се такива ответни ограничения, като стягане на разпоредбите за импорт на артикули от Обединеното кралство и възбрана за разтоварване на улова от английски кораби във френски пристанища, да влязат в действие на 2 ноември. Въпреки това Макрон сподели, че няма да постанова наказания до края на договарянията за риболовните правила.

Париж показва неодобрение от обстоятелството, че френските риболовци са получили половината от разрешенията за лов на риба във водите към остров Джърси, в сравнение с са поискали. Британската страна твърди, че съблюдава напълно споразуменията с Европейски Съюз и е одобрила 98% от настояванията, подадени от Европейския съюз. Европейската комисия прикани страните да разрешат зародилите несъгласия допустимо най-скоро.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР