Париж е домакин на последния за годината тенис турнир от

...
Париж е домакин на последния за годината тенис турнир от
Коментари Харесай

Юго Умбер - последният френски мохикан на Мастърса в Париж

Париж е хазаин на последния за годината тенис шампионат от сериите Мастърс 1000, а във Франция са извънредно разочаровани от представянето на своите представители и обезпокоени за бъдещето на играта.

От основаването на шампионата през 1986 година френският тенис в никакъв случай не е преживявал такова оттегляне.

След отпадането на Гаел Монфис през днешния ден, последният французин останал да пази честа на домакините е Юго Умбер. Но него го чака сериозен конкурент - Александър Зверев.

Stat of the day #2 by

Humbert passe le cap des 100 victoires sur le circuit ATP
— ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters)

На фона на препълните трибуни в именитата зала Берси и на високото равнище на шампионата, в който вземат участие най-хубавите в света, неналичието на повече от един французин във втория кръг на влиятелната конкуренция се разяснява горещо във френските медии.

Всъщност за първи път от основаването си през 1986 година надпреварата в Париж има единствено един локален представител преодолял първата фаза и това е точно 25-годишният Умбер.

Освен това френският тенис изпраща разочароваща 2023-а година като цяло.

Нито един тенисист не е достигнал втората седмица в шампионат от Големия шлем. Още по-лошо, на Ролан Гарос, за повторно в последните три години, нито един френски играч, не съумя да премине втория кръг.

През последните 48 часа Мастърса в Берси напуснаха Александър Мюлер, Адриан Манарино, Лука Ван Аш, Ришар Гаске, Бенжамен Бонзи, Артур Фис и Гаел Монфис. Освен тях седем от седемте взели участие в квалификациите през уикенда си събраха багажа към дома рано-рано.

Монфис приключи тази мрачна серия със загуба в три сета (4-6, 7-6, 7-5). Въпреки мачбола във втория сет и пробив в третия, французинът в последна сметка отстъпи на аржентинеца Франсиско Серондоло пред изпълнилите трибуните почитатели в Берси пеещи Марсилезата.

Goosebumps

The Paris crowd signings La Marseillaise
— Tennis TV (@TennisTV)

Така 26-ият в света Юго Умбер остана единственият представител на домакините, който продължава напред. 25-годишният ученик на Жереми Шарди записа авторитетна победа над американеца Маркос Гирон с 6-4, 6-3. В кариерата си досега роденият в Мец Умбер има три трофеи и е достигал до номер 25 в международната раглиста през 2021 година

Най-голямата му победа е на финала на тенис шампионата в Хале през юни същата година, когато побеждава Андрей Рубльов, с цел да завоюва първи трофей в кариерата си от АТП 500. Останалите му две трофеи са от АТП 250 и датират от преди този момент.

" Прекарах ужасно. Берси е един от обичаните ми шампионати с тази огнена атмосфера. Надявам се да прекарам страхотна седмица с вас “, сподели Умбер на публиката в навечерието на срещата с деветия в международната класация Александър Зверев и след триумфа над Гирон.

Предизвикателството, което го чака дава обещание да бъде вълнуващо освен за него, а и за достойнството на френския тенис.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР