Париж. Броят на участниците в демонстрациите на движението на жълтите

...
Париж. Броят на участниците в демонстрациите на движението на жълтите
Коментари Харесай

ТАСС: Повече от десет хиляди протестираха на територията на Франция

Париж. Броят на участниците в демонстрациите на придвижването на " жълтите жилетки " във Франция доникъде на деня е 10,2 хиляди души, от които 3 хиляди са излезли по улиците на Париж. Това заяви в събота телевизионният канал BFM, базирайки се на данни на полицията, предава TACC .
Министерството отбелязва, че тези данни са към значение в 14:00 локално време (15:00 часа българско време). Миналата събота, в това време, чиновниците на правоохранителните органи са преброили 4 хиляди души в Париж, а цифрата в страната е била 12,1 хиляди стачкуващи.
Голяма група протестиращи „ жълти жилетки “ са се събрали пред Дома на инвалидите, където нападателните протестиращи започнаха да хвърлят бутилки и камъни по чиновниците на реда, съпроводени с анти-полицейски лозунги.
Полицаите реагираха с гранати със сълзотворен газ, и макар че вятърът духа към полицейския кордон, протестиращите бяха отблъснати заради огромния брой гранати. По-късно " жилетките " не престават да се движат по крайбрежията на Орси.
Междувременно, съгласно наблюденията на кореспондента на ТАСС, до момента в който протестиращите минаваха по улиците на града, е имало случаи, когато участниците в процесията възпираха нападателните участници. Така, близо до Пантеона, когато един млад мъж с маска се пробва да счупи прозореца на близкия ресторант на „ Макдоналдс “, няколко други " жълти жилетки " се приближиха до него и много жестоко го изтеглиха. Като цяло, спрямо предходната събота, по време на митинга, вредите в града са доста по-малко.
В други градове хората също вземат участие в съботни манифестации. Въпреки това, в случай че демонстрациите в Бордо и Лил към момента се организират по кротичък метод, в Марсилия и Тулуза чиновниците на правоприлагащите органи е трябвало да прибегнат до гранати със сълзотворен газ.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР