Париж (AFP) – Хиляди демонстранти протестираха в Париж в събота

...
Париж (AFP) – Хиляди демонстранти протестираха в Париж в събота
Коментари Харесай

Хиляди демонстранти се присъединяват към забранения пропалестински марш в Париж

Париж (AFP) – Хиляди стачкуващи стачкуваха в Париж в събота в неразрешено шествие в „ поддръжка на палестинския народ “, видяха репортери на AFP.

Голям контингент от полиция блокира демонстриращите в централната част на столицата.

Сред протестиращите имаше определени чиновници, носещи трицветни шалове, в това число зелен народен представител и крайноляв народен представител.

" (Необходимостта от ) прекратяването на огъня е незабавно, с цел да спрем да убиваме дами, деца и мъже “, сподели заместник-кметът на централния град Корбей-Есон, Елза Туре.

Опустошителният спор избухна, откакто бойци на Хамас направиха шокираща трансгранична офанзива против Израел на 7 октомври, при което починаха 1400 души, множеството от които цивилни, съгласно израелски публични лица.

Ислямистката група също е отвела към 229 души в линията Газа като пленници, съгласно армията.

В възмездие Израелски удари, повече от 7700 души са били убити в Ивицата Газа, в това число към 3500 деца, съгласно здравното министерство на територията.

В Париж Самия Оросеман, комедиант, носеше табела с надпис: „ Къде има нашата човещина си отиде? "

" Не е вярно, че не е оповестено преустановяване на огъня, че хиляди цивилни умират и никой не споделя нищо ", сподели тя.

Тя също по този начин се оплака, че " в страната на правата на индивида, ние сме възпрепятствани да протестираме “, сподели тя пред AFP.

Административен съд в събота удостовери възбраната за демонстрацията, базирайки се на „ сериозния риск от нарушение на публичния ред “ на фона на „ нараснало напрежение, обвързвано със събитията в Газа Газа с повишаване на антисемитските прояви във Франция ".

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР