Парични награди и грамоти от община Варна получиха за мотивиран

...
Парични награди и грамоти от община Варна получиха за мотивиран
Коментари Харесай

Община Варна награди 43 млади учители

Парични награди и грамоти от община Варна получиха за стимулиран старт в специалността 43 млади учители. Номинираните са от 12 детски градини, съществени, междинни учебни заведения и гимназии. Отличията им връчиха кметът Иван Портних и ръководителят на общинския съвет Тодор Балабанов. „В навечерието на Деня на националните будители имам достойнството и удоволствието да изразя своята признателност за това, че сте се посветили на тази благородна специалност.

Всички знаем, че има недостиг на млади фрагменти в образованието. Затова е значимо младите учители да бъдат подкрепяни и стимулирани. Оценяваме работата и всеотдайността ви! Вчера държавното управление одобри проектозакона за държавния бюджет за 2019 година, в който е планувано заплатите на педагогическия личен състав да бъдат увеличени приблизително с 20%. За община Варна образованието също е приоритет номер едно.

Пример за това е фактът, че 30% от макрорамката на бюджета е за тази функционалност, сериозна част от вложенията също са ориентирани към възстановяване на просветителната инфраструктура“, съобщи на церемонията кметът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР