Паричната ситуация в Германия сега е напрегната и страната няма

...
Паричната ситуация в Германия сега е напрегната и страната няма
Коментари Харесай

Die Welt: Германия няма повече пари за бюджета на ЕС заради помощта за Украйна

Паричната обстановка в Германия в този момент е напрегната и страната няма опция да направи спомагателни заплащания към бюджета на Европейския съюз (ЕС) поради поддръжката си за Украйна. Това съобщава вестник Die Welt. " Предвид нужните съкращения в националния ни бюджет, сега не можем да създадем спомагателни вноски в бюджета на Европейския съюз ", цитира вестникът немския министър на финансите Кристиан Линднер. Според него и други страни от Европейски Съюз " усещат същото ".

Според Европейската комисия (ЕК) дълготрайният бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година е бил " претрупан оптимално " поради високите разноски за помощ за Украйна. В момента той е в развой на преразглеждане. Европейска комисия е насрочила 20 юни за даване на резултати по въпроса.

Освен това Линдер съобщи, че би трябвало да има ясно установяване на целите, което да се концентрира върху неизбежните потребности от в допълнение финансиране, като да вземем за пример тези, произлизащи от правните отговорности на Европейски Съюз.

По-рано, на 23 май, ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи пред публицисти, че през тази година Европейски Съюз е доставил на Киев ракети и снаряди на стойност 800 млн. евро. Той акцентира, че болшинството от страните от Европейски Съюз са одобрили нарастване на финансирането на Европейския инструмент за мир с 3,5 милиарда евро, като част от тези средства ще бъдат предоставени на Украйна.

През април вестник " Вашингтон пост " заяви, че украинските въоръжени сили (ВСУ) са изправени пред изострен дефицит на муниции на бойното поле и се постанова да лимитират потреблението им. Вестникът означи, че украинските бойци изстрелват към 7700 снаряда на ден, или по един на всеки шест секунди. Авторите се питат дали западните страни са в положение да създават снаряди в мащабите, от които се нуждае Киев.

През същия месец унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че Украйна не съществува финансово и че незабавно щом Съединени американски щати и европейските страни спрат да я поддържат, спорът ще завърши. Унгарският политик акцентира, че Европейски Съюз харчи десетки милиарди долари за Украйна и това не може да продължава до безспир.

Съединени американски щати и други западни страни усилиха военната и финансовата си поддръжка за Украйна на фона на специфичната интервенция на Русия за отбрана на Донбас, която съветските управляващи оповестиха на 24 февруари 2022 година на фона на влошаващата се обстановка в района поради обстрела от страна на украинските военни.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР