Парична глоба и отнемане на книжката от 1 до 6

...
Парична глоба и отнемане на книжката от 1 до 6
Коментари Харесай

След като такси блъсна майка с дете в София: Живущите в района настояват за пешеходна пътека

П арична санкция и лишаване на книжката от 1 до 6 месеца. Такова наказване планува законът за водача, който блъсна майка и дете в столичен квартал и избяга от местопроизшествието.

Живущи в квартала разказаха пред че регионът е рисков и постоянно се трансформира в писта за високи скорости, а напълно близо има и учебно заведение.

" Стресът продължава, синът ми вечер е разтревожен и обезпокоен, боязън го е да пресича дребни и огромни улици, не желае да се движи самичък към региона на учебното заведение ", показа в ефира на " Здравей, България " потърпевшата Румяна Георгиева. И добави, че ще търси правата си в съда.

" Мястото е с доста претрупан трафик. Липсва лежащ служител на реда, липсва пешеходна пътека, липсва и табела. Обозначителният знак за оптималната скорост е за 50 км/ч, а карат все едно са самолети. Сутрин и в следобедните часове след 16:00 ч. мен персонално ме е боязън да прекосявам ", описа живуща в столичния регион " Надежда ".

" Конфликтната точка е в това, че улицата е двупосочна, а от другата страна има еднопосочна. Това е причина за огромни тапи, когато родителите карат децата си до учебното заведение. Проблемът не се крие в инфраструктурата. От фрагментите с случая с дамата и детето доста ясно се вижда, че лидерът не кара бързо, само че в последния миг преди да ги удари, усилва скоростта ", разяснява Красимир Пъргов от Сдружение " Автотехнически специалисти по пътна сигурност ".

Неговите терзания са свързани с това, че администрацията, която регулирала таксиметровия бизнес, е абдикирала от контрола на активността.

" Общината издава разрешителни в прорез със закона. Общинският съвет би трябвало да дефинира какъв е броят на таксиметровите коли в този бранш, защото той не е прочут ", сподели още Пъргов и уточни, че с изключение на санкция, за водача би трябвало да има и по-тежка глоба.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР