Пари за поддръжка на сегашното трасе няма, заяви Иван Иванов

...
Пари за поддръжка на сегашното трасе няма, заяви Иван Иванов
Коментари Харесай

Иван Иванов: Строежът на новата магистрала до Бяла ще отнеме 6 години

Пари за поддръжка на настоящето трасе няма, съобщи Иван Иванов

" Подписани са към този момент договорите с компаниите реализатори на двата лота на автомагистралата Русе - Велико Търново. Участъкът от Русе до Бяла е на стойност 876 525 100 лв., а обхода на Бяла ще коства 660 425 563 лв. ". Това заяви националният представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов, който е направил запитване по тематиката към районния министър Иван Шишков. Срокът за осъществяване на поръчката е 2120 дни, оповестява.

“В момента върви процедурата за третия сектор Бяла - Велико Търново. Това, което ме смущава е, за тази и идната година не са планувани средства за рехабилитация на пътя Русе - Бяла ”, съобщи Иванов.

От отговора на министър Шишков е станало ясно също, че новата автомагистрала ще бъде включена в магистралния път Русе - Велико Търново - Маказа, по новата оперативна стратегия на Министерство на регионалното развитие, който ще получи европейско финансиране. “Който и да ръководи страната оттук насетне, щом този план е включен в оперативната стратегия това значи, че до 2027 година в случай че не бъде приключен, той наложително би трябвало най-малко да е стартират ”, разяснява Иван Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР