Пари Сен Жермен вече води с 14 точки пред шампиона

...
Пари Сен Жермен вече води с 14 точки пред шампиона
Коментари Харесай

ПСЖ изнесе лекция на Марсилия, но трепери за Неймар

Пари Сен Жермен към този момент води с 14 точки пред първенеца Монако на върха в Лига 1, откакто в мач от 27-мия кръг парижани се постановиха с безапелационното 3:0 над гостуващия Олимпик Марсилия. С триумфа играчите на Унай Емери събраха 71 точки, Монако е на втора позиция с 57, до момента в който Марсилия остава на трета позиция с 55 точки.

В ПСЖ обаче надали се радват доста на успеха, тъй като има възможност дълго време да бъдат без суперзвездата си Неймар. Бразилецът обърна гален четвърт час преди края и напусна терена на носилка, скривайки сълзите си. Реакцията му подсказваше, че контузията е сериозна, само че повече изясненост ще има след проучванията, които ще му бъдат направени.
Neymar goes down with a nasty ankle injury, and gets stretched off.

Hoping for a speedy recovery pic.twitter.com/J2FQUs0wCH
— Complex Sports (@ComplexSports) 25 февруари 2018 година Ако опасенията се потвърдят, най-скъпият футболист в историята ще пропусне освен реванша с Реал Мадрид в Шампионската лига, само че и огромна част от оставащите дуели до края на сезона.

Иначе домакините съумяха да нанесат съдбоносен удар още в първия половин час на мача, когато осъществиха два гола. Килиан Мбапе откри резултата в 10-ата минута с диагонален удар с левия крайник в близкия ъгъл.
В 27-ата минута Пари Сен Жермен стигна до втори гол след скоростна офанзива по левия фланг. Единсон Кавани замени подавания с Лайвин Курзава, след което уругваецът подаде по земя към връхлитащия на скорост Неймар. Бразилецът насочи удар с десния крайник, който се отклони от бранителя на марсилци Роландо и топката влетя за повторно в мрежата на гостите.

В 55-ата минуга Неймар върна по самобитен метод асистенцията на Кавани. Бразилецът навърза няколко бранители, центира към Кавани, който се освободи от защитник и с мощен удар с десния крайник вкара за 3:0.
GOL DE EDINSON CAVANI!

The PSG No9 makes it 3-0 in La Classique with a great goal. First the wonderful turn and then the empathic finish.

24 Ligue 1 goals for El Matador this season. pic.twitter.com/F7w3bfzDU5
— Warriors of Uruguay (@UruguayanHeroes) 25 февруари 2018 година До края на мача гостите потърсиха почетното попадение, само че Роландо и Клинтън Н'Жие се разминаха с него.

Неприятно усещане в мача направи грубата игра на двата тима, довела до общо 11 жълти картона.
Лига 1 27 кръг, неделя 25 февруари  Пари Сен Жермен 3:0краен резулат  Олимпик Марсилия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР