Пари Сен Жермен постигна шеста поредна победа в Лига 1,

...
Пари Сен Жермен постигна шеста поредна победа в Лига 1,
Коментари Харесай

ПСЖ завърши годината с резултатен успех над "Амиен"

" Пари Сен Жермен " реализира шеста поредна победа в Лига 1, надигравайки гостуващия състав на " Амиен " с 4:1. Шампионът на Франция приключи 2019 година със жанр пред своите почитатели на " Парк де Пренс ", демонстрирайки извънредно атакуващ жанр, търсейки колкото се може повече попадения във вратата на по-скромния си конкурент. Играчите на Томас Тухел потвърдиха, че преди късата зимна пауза се намират в блестяща форма, записвайки девети триумф в най-скорошните си 10 срещи от всички шампионати.

Още в 10-ата минута ПСЖ подмами " Амиен " да нападна с съвсем всичките си футболисти и незабавно се възползва. С три подавания домакините проведоха съвършена контраофанзива, приключена от Килиан Мбапе. Той вкара в седми следващ мач на ПСЖ, доближавайки се оптимално до клубния връх на Карлос Бианчи от осем поредни срещи с попадение от сезон 1978/79 година. До почивката домакините можеха да водят с най-малко три гола разлика, само че вратарят на гостите Режис Гюртнер се прояви с блестящи спасявания.

Едва 50 секунди след почивката обаче столичният отбор удвои преднината си посредством гол на Неймар. Той вкара в пета поредна среща и внесе още повече успокоение в играта на първенеца. В 65-ата минута Мбапе преодоля Гюртнер за повторно, стигайки до 41-я си гол през календарната година - вторият футболист на ПСЖ с сходно достижение след Единсон Кавани (50 гола през 2017 год.). Мбапе към този момент е с 11 гола в Лига 1 от старта на сезона, изоставайки на две от водача при голмайсторите Уисам Бен Йедер.

Макар и да загуби тежко и да няма победа в шест следващи кръга, " Амиен " се трансформира в едвам втория тим, който отбелязва гол на " Парк де Пренс " през сезона, както и първия, който се разписва при проваляне в столицата - нещо, което не сториха даже " Реал " Мадрид и " Олимпик " Марсилия. Това се случи, откакто Стивън Мендоса прати топката във вратата на Кейлор Навас в 70-ата минута. Четиринайсет по-късно Мауро Икарди вкара своя 14-и гол за сезона след асистенция на Бернат.

ПСЖ ще прекара зимната пауза с удобна преднина от 7 точки на първото място в класирането по отношение на преследвача " Марсилия ". Парижани обаче имат и мач по-малко против " Монако ", който ще се изиграе при започване на новата година. " Амиен " се смъкна до 18-о място с едвам 17 точки от 19 мача, само че продължава да демонстрира първокласен футбол и има всички шансове да остане в елита и през идващия сезон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР