Пари Сен Жермен постигна безмилостна победа над Монпелие с мач

...
Пари Сен Жермен постигна безмилостна победа над Монпелие с мач
Коментари Харесай

Кавани счупи рекорд при безмилостен марш на ПСЖ

Пари Сен Жермен реализира безмилостна победа над Монпелие с мач 23-ия кръг на Лига 1. Парижани се постановиха с 4:0, като едно от попаденията бе дело на Единсон Кавани. По този метод нападателят записа достижение за историята, трансформирайки се в най-резултатния футболист в историята на клуба със 157. С него уругваецът задмина Златан Ибрахимович във безконечната разнглиста на клуба.

Останалите голове нанизаха Анхел ди Мария и Неймар, който бе прецизен на два пъти – единият след дузпа, а другия след асистенция на Кавани.

Със извоюваните точки ПСЖ събра 59 на върха в класирането. Монпелие е седми с 31.

Срещата стартира с натиски за домакините. В 3-ата минута Юлиан Дракслер направи чудноват пробив, само че на ударът му мина около левия дирек.

В 11-ата минута ПСЖ поведе. Неймар проби отляво по офанзивата. Пусна към Адриен Рабио, а съобразително комбинира с Единсон Кавани. Уругваецът без да се бави доста засече за 1:0.

Дузпа бе отсъдена в интерес на възпитаниците на Унай Емери в 39-ата минута. Юлиан Дракслер стреля от границата на наказателното поле, Педро Мендеш застана на пътя на топката, която се отби и в ръката му. Съдията реши, че има учредения да уточни бялата точка. От 11-те метра топката си заложи Неймар. Бразилецът, който се завърна в състава след контузия безкомпромисно насочи в долния десен ъгъл за 2:0.

След почивката Монпелие направи опит да се върне в мача. Самбиа се оказа на добра позиция в 67-ата минута, когато стреля, само че Алфонс Ареола опази мрежата си.

Така се стигна и до 70-ата минута, когато феновете на „ Парк де Пренс “ станаха очевидци на трети гол за класическия задатък на домакините. Мюние получи по десния байрак, по-късно набра инерция и навлезе във вътрешността в пеналта. Там, демонстрирайки страховит взор върху играта пусна към Анхел ди Мария, който опъна противниковата мрежа за трети път – 3:0.

Попадение на Неймар не бе зачетено в 75-ата минута, защото съдията бе видял, че бразилецът си бе повел топката с ръка преди този момент.

Така или другояче възпитаниците на Емери стигнаха и до четвърти гол. Това се случи в 82-ата минута, когато Ди Мария направи страховит пробив отдясно, пусна към Единсон Кавани, който чукна към Неймар. За бразилеца остана единствено да засече за 4:0.

В продължението на срещата Ди Мария откри доста добре Кавани, който бе на косъм от ново попадение, само че този път топката мина на сантиметри от левия дирек.

OUUIIIIIIIII LE RECORD POUR @ECavaniOfficial!!!!!!! 1-0 pour Paris! #PSGMHSC#Cavani157 pic.twitter.com/P2NBJNse2O
— PSG Officiel (@PSG_inside) January 27, 2018
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР