Пари Сен Жермен победи драматично Реал Мадрид с 1:0 в

...
Пари Сен Жермен победи драматично Реал Мадрид с 1:0 в
Коментари Харесай

ПСЖ срази "Реал" в края! Мбапе герой, Меси грешник


" Пари Сен Жермен " победи трагично " Реал " Мадрид с 1:0 в дълго чакания първи конфликт сред двата гранда от осминафиналите на Шампионската лига. В воин за французите се трансформира Килиан Мбапе, който донесе триумфа на своите в последните секунди.

На " Парк де Пренс " домакините преобладаваха, само че пропиляха куп положения. В 62' Лионел Меси пропусна и дузпа - изстрелът му от бялата точка бе отразен от вратаря Тибо Куртоа. Наказателният удар беше отсъден за нарушаване на Дани Карвахал против Мбапе.
Снимка: Getty Images

За Меси това е първа неосъществена дузпа против " Реал " при последните му 7 осъществявания. Седемкратният притежател на " Златната топка " има 9 гола в 18 мача на клубно равнище против Куртоа, само че всички те са в интервалите на белгийския пазач в " Атлетико " Мадрид (6) и " Челси " (3). Срещу " Реал " с Куртоа на вратата Меси няма попадение във към този момент 6 следващи дуела, а серията води началото си от 2018 година

Грешката на Меси обаче бе поправена от Мбапе. Дълбоко в добавеното време суперзвездата на парижани получи топката от влезлия като запаса Неймар, мина с лекост около двама бранители в бяло и преодоля Куртоа. Така нападателят има присъединяване в най-малко един гол във всеки от последните си 7 мача в Шампионската лига - 5 попадения и 4 асистенции, изравнявайки върха на френски състезател, подложен сред май и декември 2017 година от... самия него.
Снимка: Getty Images

" Реал " разочарова последователите си, завършвайки с едвам 3 удара към вратата на Джанлуиджи Донарума. Нито един от изстрелите не беше прецизен, което се случва на кралския клуб в шампионата за първи път от сезон 2003/2004.

Реваншът на ст. " Сантиаго Бернабеу " в испанската столица ще се играе на 9 март. Задачата на " Лос Меренгес " се усложни освен от провалянето в Париж, само че и поради двете свидни жертви довечера. Сблъсъка при започване на идващия месец пропущат Каземиро и Ферлан Менди заради насъбрани жълти картони.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР