Пари Сен Жермен може да се сбогува с целта за

...
Пари Сен Жермен може да се сбогува с целта за
Коментари Харесай

В УЕФА решават днес: Ще играе ли ПСЖ в Шампионската лига?

" Пари Сен Жермен " може да се сбогува с задачата за положително показване в Шампионската лига и даже да не играе в шампионата още през днешния ден!

Комисията за финансов феърплей към УЕФА заседава, с цел да реши дали ще наложи наказване на клуба, защото в салдото им попада дефицинт от 250 млн. евро. Сумата набъбна в резултат на скъпите прехвърляния през предишния сезон, които клубът реализира.

За услугите на Неймар (222 млн. евро) и Килиан Мбапе (180 млн. евро) бяха изхарчени над 400 млн. евро, които са повече от изкараните през сезона.

Една от най-тежките наказания е изваждане от евротурнирите на отбора, което значи, че първенецът на Франция може да не играе в Шампионската лига.

За да избегнат сходно наказване, притежателите на ПСЖ може да се наложи да продадат някоя от звездите си. При подобен сюжети най-вероятно някои от скъпите звезди на отбора ще премине в " Реал " Мадрид, защото " кралският клуб " има интерес към привличането на бразилеца и международния първенец с Франция.
УЕФА може да принуди ПСЖ да се раздели с Мбапе или Неймар Френският първенец е разследван за нарушение на разпоредбите за финансов феърплей
Най-вероятно е обаче парижани да се отърват единствено с заплащане на солена санкция в порядъка на 60 млн. евро.

Сигналът против ПСЖ е подаден от управлението на испанската футболна лига, а от там приканват " Пари Сен Жермен " да бъде изхвърлен от европейските клубни шампионати, защото финансовите доходи в клуба са от заплащания на притежателите, а не от сполучливо ръководство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР