Пари Сен Жермен ликува с десета шампионска титла на Франция,

...
Пари Сен Жермен ликува с десета шампионска титла на Франция,
Коментари Харесай

ПСЖ се изравни със Сент Етиен по шампионски титли след реми с Ланс

Пари Сен Жермен ликува с десета шампионска купа на Франция, макар че стигна единствено до тъждество 1:1 вкъщи с Ланс в дуел от 34-ия кръг на Лига 1. Парижани имат преднина от 16 точки пред втория Марсилия и са недостижими на върха при четири оставащи кръга до края на шампионата.

Всичко най-любопитно в срещата се случи след почивката. Първо, в 57-та минута гостите останаха в понижен състав след втория жълт картон на бранителя Кевин Дансо. Десетина по-късно домакините откриха с едно от редките попадения на Лионел Меси през сезона, а в ролята на помощник се трансформира Неймар. Въпреки численото си предимство на терена, играчите на Маурисио Почетино не съумяха да се поздравят с купата в жанр, откакто инкасираха късно изравнително попадение дело на резервата Корентен Жан.

То обаче не помрачи насладата на парижани, които сграбчиха осма купа в последните 10 сезона и се изравниха на върха с досегашния едноличен лидер в класацията Сент Етиен по брой шампионски титли на страната. Те си върнаха короната, откакто предходната година с нея изненадващо ликува съставът на Лил.

Радостта на футболистите обаче не бе по този начин споделена от последователите, като някои от фенските фракции на тима напуснаха рано стадиона в символ на митинг след отпадането от Шампионска лига. ПСЖ си потегли от най-престижния европейски клубен шампионат след проваляне от Реал Мадрид с общ резултат 2:3 в осминафиналната фаза на конкуренцията, а и отпадна от Ница след дузпи за Купата на Франция. В идващия кръг от Лига 1 парижани гостуват на Страсбург, до момента в който седмият в таблицата Ланс, който е на две точки от зона Европа, е хазаин на Нант.

В различен мач от съботната стратегия, Монако се изкачи на трета позиция в подреждането след безапелационен триумф над Сент Етиен с 4:1 като посетител. Уисам Бен Йедер осъществя 20-ия си гол от началото на сезона, а шестата поредна победа на монегаските в Лигата ги изведе над Рен, който приема Лориен в неделя, по голова разлика. Третият в крайното класиране си подсигурява място в квалификациите за Шампионска лига. Сент Етиен остава в зоната на изпадащите с 31 точки, на една от намиращия се над чертата Клермон, с мач повече от новаците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР