Парашкевов е поискал да внесе автомобил за половин милион долара

...
Парашкевов е поискал да внесе автомобил за половин милион долара
Коментари Харесай

Скандален посланик в Афганистан става директор на РЗИ - Русе

Парашкевов е изискал да внесе автомобил за половин милион $ за потребностите си като дипломат в Афганистан

Бившият шеф на УМБАЛ „ Канев “ - Русе и някогашен дипломат на България в Афганистан доцент доктор Александър Парашкевов се завръща в бранша на опазването на здравето. От 3 октомври той ще оглави публично Регионалната здравна ревизия в Русе като шеф, откакто Министерството на здравеопазването организира конкурс за длъжността, съобщава .

Военният доктор доцент Парашкевов бе на поста шеф на болничното заведение едвам няколко месеца, след което бе назначен на дипломатическия пост в Афганистан през 2019 г. Само година по-късно той бе отзован, откакто избухна скандал към първокласния автомобил “Бентли ”, който доцент Парашкевов изискал да внесе за потребностите си като дипломат. Така колата е била освободена от налози и мита, получила и дипломатически номер. Впоследствие обаче пакистанската полиция заловила локален жител да ръководи автомобила с пълномощие от посланика, че я стопанисва.

Реално колата е била импортирана за пакистанеца, само че без да бъдат платени мита и налози, също така той я карал с дипломатически номер, обяснили пакистанските управляващи. Парашкевов заявил, че пакистанецът с бентлито работи в посолството, само че поради дипломатическия скандал бил изтеглен от Исламабад. Колата е записана обаче на името на посланика.

“В Министерство на външните работи бяха открити редица обезпокоителни обстоятелства по отношение на дейности на посланика ни, които бяха доказани след осъществена инспекция по предписание на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Събраните данни, доказани и нота на пакистанското Министерство на външните работи, са изпратени на основния прокурор на Република България ”, написаха при отзоваването му от външното министерство.

В момента още веднъж тематиката с „ Бентли “-то излезе на дневен ред, откакто стана ясно, че колата е била открадната от Англия и е открита пред първокласно имение в Карачи. Стойността ѝ е половин милион $. В момента върви следствие в Пакистан, а автомобилът е иззет от пакистанската митница.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР