Парапланеристът Тома Стоичков, който намери смъртта си преди броени дни

...
Парапланеристът Тома Стоичков, който намери смъртта си преди броени дни
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Загиналият парапланерист Тома е внук на БКП-величието Григор Стоичков

Парапланеристът Тома Стоичков, който откри гибелта си преди броени дни в планината при безразсъден случай, е внук на БКП-величието Григор Стоичков. Това разкриха единствено пред Lupa.bg близки до семейството, които още не могат да повярват, че младото момче към този момент не е сред живите.

Припомняме, че Тома си отиде едвам на 31-годишна възраст тази неделя, 8 януари, откакто се заби с парапланера си в станцията на връх Мусала. Въпреки че относително бързо бе превозен до болничното заведение, спортиста умря от тежките си рани. Младият мъж бе прочут играч, един от най-хубавите у нас.  Само преди няколко месеца той се класира преди всички в първото съревнование по прелети с парапланер „ Банско Оупън “.



Тома Стоичков година преди да си отиде неуместно

Оказа се, че Тома Стоичков е от прочут социалистически жанр. Той е внук на именития Григор Стоичков, някогашен вицепремиер на Народна Република България и кандидат-член на Политбюро на ръководещата Българска комунистическа партия. След 10 ноември Григор Стоичков лежа към година в пандиза, откакто бе наказан за това, че не е взел ограничения да опази здравето на популацията по време на повредата в Чернобил през 1986 година По това време Григор Стоичков е вицепремиер и директно дава отговор за образувания спешен щаб. Дни наред по разпореждане на партията от народа се крие истината за смъртоносната повреда.

Тома Стоичков е наследник на единия от двамата синове на Григор Стоичков - Венелин Стоичков, който години наред е посланик в Лондон. Той има и сестра - Велика. Певицата Йорданка Христова му се пада леля, защото години наред е омъжена за другия наследник на Григор Стоичков - Георги. Дъщерята на естрадната певица - Ивана, му е първа братовчека.



25 юли 2016 година Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сервира съболезнованията си за гибелта на Григор Стоичков на някогашната му снаха - естрадната певица Йорданка Христова. В редицата на опечалените е и внука на Българска комунистическа партия величието - Тома Стоичков (на фотографията - извънредно вдясно), който почина с парапланера си на връх Мусала на 8 януари т.г.



Григор Стоичков е дядо на умрелия парапланерист Тома



Тома Стоичков бе прочут с изключение на със спортните си умения, и с необятната си усмивка, която в никакъв случай не слизаше от лицето му
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР